Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2022 19:58
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

PŘEHLED: Rýma, bolest hlavy a únava. Toto jsou nejčastější příznaky omikronu

PŘEHLED: Rýma, bolest hlavy a únava. Toto jsou nejčastější příznaky omikronu
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS KORONAVIRUS OMIKRON
Uložit Uložené

Rozpoznat nákazu omikronem od nachlazení není jednoduché. Přinášíme ti přehled příznaků, kterými trpí nakažení a ty tak snáze poznáš, zda ses nakazil koronavirem nebo si jen prochladnul.

Čísla nakažených stále rostou, a to především kvůli koronavirové mutaci omikron, která v Česku již od začátku ledna dominuje. Omikron, na rozdíl od jiných mutací, většinou nezpůsobuje vážný průběh nemoci, ale i tak tě dokáže pořádně potrápit. Jak rozeznat nákazu omikronem od nachlazení? Přinášíme ti přehled příznaků podle ZOE COVID Study.

Doporučeno
Od 1. února se budeš moci zaregistrovat k očkování vakcínou Novavax Od 1. února se budeš moci zaregistrovat k očkování vakcínou Novavax 27. ledna 2022 15:06

V minulém roce jsme bojovali především s variantami alfa, beta a delta, které se sice šířily mnohem pomaleji, ale způsobovaly horší průběh nákazy koronavirem. Tento rok v Česku dominuje omikron,  a ačkoliv hospitalizovaných v nemocnicích ubývá, i ten tě může pořádně potrápit. 

Domů
Sdílet
Diskuse