Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 8:42
Čas čtení 1:10
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo dohromady přes 55 tisíc nakažených, roste i počet hospitalizací

KORONAVIRUS: V Česku přibylo dohromady přes 55 tisíc nakažených, roste i počet hospitalizací
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální data o šíření koronaviru.

Hygienické stanice v Česku během pátečního dne potvrdily celkem přes 55 tisíc případů nákazy koronavirem. Podle dat Ministerstva zdravotnictví se 47 220 lidí nakazilo nově a u dalších 8 004 osob byla prokázána reinfekce. Jedná se o druhý nejvyšší denní přírůstek tento týden a také za celou dobu pandemie.

Doporučeno
Fyzické trestání dětí vede k problémům v dospělosti, ukazuje studie. Ministr Jurečka fyzické tresty ale zakázat nechce Fyzické trestání dětí vede k problémům v dospělosti, ukazuje studie. Ministr Jurečka fyzické tresty ale zakázat nechce 28. ledna 2022 18:50

Celorepublikové incidenční číslo, které udává počet nakažených za posledních 7 dní na 100 tisíc obyvatel, k dnešnímu dni vzrostlo na 2 224. Praha-Západ hlásí incidenci téměř 3 400, Praha-Východ zase skoro 3 200. Incidence však roste i v dalších okresech, například na Chomutovsku, Zlínsku, Plzeňsku či Mladé Boleslavi dosahuje hodnoty na 2 500.

Spolu s prudkým nárůstem počtu nakažených začaly v posledních dnech stoupat i počty hospitalizací. V současné době podle Ministerstva zdravotnictví leží v nemocnicích 2 128 pacientů s covidem-19, na začátku týdne jich bylo necelých 1 900. Stabilní však zůstává počet osob ve vážném stavu, kterých je nyní 184.

 

Za pátek je v tuto chvíli evidováno 7 úmrtí, ranní data však nebývají kompletní a toto číslo s další aktualizací zřejmě ještě naroste. Celkově si u nás pandemie vyžádala 37 168 životů. Tento týden podle Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s koronavirem zemřelo 84 lidí.

V České republice již bylo vykázáno dohromady více než 17 milionů očkování. Přes 6,7 milionu lidí má již očkování ukončené a rozdáno bylo více než 3,7 milionu posilujících dávek. V pátek posilující dávku obdrželo skoro 46 tisíc lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse