Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti POPNAME.
10. února 2022 10:30
Čas čtení 3:24
Sponzorovaný obsah

Reselleři se o ně poperou. Podívej se na 8 nových Dunků od Nike SB, jejichž hodnota se může v roce 2022 i ztrojnásobit

Reselleři se o ně poperou. Podívej se na 8 nových Dunků od Nike SB, jejichž hodnota se může v roce 2022 i ztrojnásobit
Zdroj: Popname
MÓDA FASHION TIPY NIKE
Uložit Uložené

Víme, kdy přijdou na trh nejvíc cool modely letoška. Poznač si datum v kalendáři.

Tenisky Nike SB Dunk jsou v posledních letech všude, kam se podíváš, a to hlavně díky Travisu Scottovi. Raper se do skateboardové siluety zamiloval na přelomu let 2018 a 2019 a od té doby značka Nike SB vydala desítky vyhotovení včetně jeho vlastních.

Koupit Tenisky

Většina modelů byla vyprodaná v průběhu několika minut a reselleři na nich vydělali tisíce korun. Trend neutichl ani v roce 2022 a my nejsme proti, protože sami vlastníme hned několik párů.

Designer Roger Moore v roce 1984 ani netušil, jaký rozruch jeho dílo způsobí o více než tři dekády později. V případě, že jsi fanouškem tenisek Nike SB Dunk, koukni na 8 nejlepších vyhotovení, které koupíš za retail v online obchodu Popname.

1. Nike SB Dunk High x „Pass Port“

Tyhle výrazné tenisky vznikly spoluprací s australským skateshopem a značkou Pass Port, která je patrná z označení na jazyku boty. Kombinace olivové, oranžové a tabákově hnědé barvy zajišťuje jejich nepřehlédnutelnost. Jsou inspirované pracovní obuví, ale kdo by takové pracovní boty nechtěl nosit?

Kromě barevného provedení tě zaujmou detaily v broušené kůži, zlaté úchytky a výrazné tkaničky v kombinaci barev použitých na botách. Zajímavostí je barva gumové podrážky imitující špínu. Uvedení modelu bychom se měli dočkat už v během února letošního roku.

Nike, shoes, sneakers
Zdroj: Popname

2. Nike SB Dunk High Pro „OSKI“

Na první pohled bílá klasika, hned na druhý boty, které rozhodně neuvidíš na každém. Se svítivě červenými tkaničkami, které oživí každý outfit, se staneš fashion žralokem na každé ulici.

Žralok je poznávací znamení už druhého modelu bot věnovanému švédskému týmovému jezdci Nike SB, Oskaru Rozenbergovi. K prvnímu modelu s černou nubukovou základnou se přidává aktuální, celokožený v bílé barvě. Tenisky budou dostupné v dámské, pánské i dětské verzi a doplní je kolekce oblečení, kterou poznáš právě podle ikonického žraloka. Model můžeš očekávat v březnu.

nike, shoes
Zdroj: Popname

3. Nike SB Dunk High „Kentucky“

Na tomhle modelu tě pravděpodobně nejvíce zaujme barva a kožené provedení. Vzhled tenisek je inspirovaný modelem Dunk z roku 1985, jehož podtitul zněl "Be True to Your School". Barevné provedení připomíná barvy univerzity v Kentucky a doplňuje ho branding na jazyku v oranžové barvě. Model je dostupný pouze ve skateshopech a těšit se na něj můžeš v březnu.

tenisky, shoes, nike
Zdroj: Popname

4. Nike SB Dunk Low „Paisley“

Tenisky Paisley jsou inspirované sedmdesátými léty. Jejich uvedení na trh můžeš očekávat v dubnu. Barevně modelu vévodí hnědá, najdeš tam ale i prvky růžové, zelené a modré. Vše doplňuje kožený znak a branding na jazyku v bílé barvě.

Nejzajímavější na těchto teniskách je, že si jejich design můžeš přizpůsobit. Model je totiž celý pokrytý odíratelným potiskem. Dají se přirozeně odřít třeba při skejtování nebo si je upravíš podle vlastních představ a zajistíš jim tak naprosto originální vzhled.

Nike, shoes
Zdroj: Popname

5. Nike SB Dunk Low „Polaroid“

Jsi fanouškem polaroidových fotografií? Tak to tě určitě potěší spolupráce, kterou značka Nike SB navázala se značkou Polaroid, ikonickým výrobcem fotoaparátů. V rámci spolupráce vznikl cool model, který propojuje prvky obou brandů. Tvar boty a černé provedení patří mezi nestárnoucí klasiky od Nike SB a logo vyvedené v barvách typických pro značku Polaroid ho skvěle doplňuje. Stylovou limitku můžeš očekávat pravděpodobně letos v dubnu.

nike, shoes
Zdroj: Popname

6. Nike SB Dunk Low „Bart Simpson“

Od představení posledního modelu The Simpsons uběhlo už 14 let. Předchozí modely byly zasvěcené postavám Homera a Marge. Letos se brand Nike SB rozhodl touhle žlutou rodinkou opět inspirovat.

Na první pohled je jasné, že boty zosobňují postavu Barta Simpsona. Barvy Habanero Red, Blue Hero a Yellow dokonale vystihují jeho barvu pokožky a každodenní outfit. Základ boty je vyvedený ve žluté kůži překryté červeným semišem a síťovinou. Barvu skateboardu promítli tvůrci do vnitřku boty a navrhli teniskám zelené vložky. Očekávaný release je v červnu.

shoes, tenisky, nike
Zdroj: Popname

7. Nike SB Dunk Low „St. Patrick“

Den svatého Patrika je irský státní svátek. Slaví se 17. března nejen v Irsku, ale po celém světě. Oslavy trvají několik dnů a jedná se o jednu z největších událostí na území Irska. Právě tomuhle svátku se značka Nike SB rozhodla věnovat nový model.

Vyvedený je v typické křiklavě zelené barvě (je to jedna z barev, které se nachází na irské vlajce), která je se Dnem svatého Patrika neodmyslitelně spojená. Zajímavé detaily tvoří čtyřlístek na boku boty a znak ve zlatém provedení. Těšit se na něj můžeš v červnu.

nike, shoes
Zdroj: Popname

8. Nike SB Dunk Low Phillies „Bubble Gum“

Máme tu také něco pro milovníky baseballu, a nejen pro ně. Model Nike SB Dunk Low Phillies „Bubble Gum“ je inspirovaný barvami uniforem baseballového týmu MLB Philadelphia Phillies z osmdesátých let. Kombinace svítivě modré a tmavě červené je neotřelá a funguje.

Ptáš se, proč název Bubble Gum? To zjistíš, když se podíváš na podrážku tenisek. Nachází se tam grafika našlápnuté žvýkačky, podle které dostaly tenisky svůj název. Uvedení na trh čekej v červenci, těšit se můžeš i na kotníkovou verzi.

shoes, nike
Zdroj: Popname

Jestli tyhle super kousky nechceš propásnout, sleduj nabídku na e-shopu a instagramový účet Popname, kde pravidelně oznamují chystané releasy. Datumy uvedení na trh se u jednotlivých modelů mohou kvůli pandemii měnit. Zatím také není stoprocentně jisté, jestli budou všechny boty v nabídce e-shopu, ale s velkou pravděpodobností tomu tak bude. V každém případě se z informací od Popname dozvíš všechno včas.

Chci nové boty
Zpět
Sdílet
Diskuse