Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 11:00
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

Elon Musk přišel o zhruba 40 družic Starlink. Během vypuštění je zničila silná geomagnetická bouře

Elon Musk přišel o zhruba 40 družic Starlink. Během vypuštění je zničila silná geomagnetická bouře
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.
NEWS ELON MUSK SPACEX
Uložit Uložené

Elon Musk, šéf společnosti SpaceX, přišel v pátek 4. února o zhruba 40 družic Starlink. Zničila je nečekaně silná geomagnetická bouře, která udeřila na nízké oběžné dráze.

Společnost SpaceX Elona Muska přišla koncem minulého týdne o zhruba čtyři desítky družic Starlink, které zajišťují přenos internetu. Během jejich vypuštění je zasáhla nečekaná, a především velmi silná geomagnetická bouře, informuje NBC News.

Doporučeno
Kde se vyrábí iPhone? Na součástkách se podílí dokonce i Česká republika Kde se vyrábí iPhone? Na součástkách se podílí dokonce i Česká republika 9. února 2022 11:30

Proces umístění dalších 49 družic Starlink začal už ve čtvrtek 3. února, kdy je na nízkou oběžnou dráhu Země vynesla raketa Falcon 9. Experti SpaceX tento úkon dělali již mnohokrát a zpočátku také vše probíhalo přesně podle jejich plánu. Falcon 9 družice vynesl na oběžnou dráhu a ve výšce zhruba 210 kilometrů nad Zemí všechny družice dosáhly řízeného letu. Pak se ale stalo něco neočekávaného

Domů
Sdílet
Diskuse