Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2022 11:30
Čas čtení 9:58
Ondřej Jarůšek

Život v ghettu je hodně tvrdý, je to hlavně o respektu, říká MMA hvězda Alex Lohoré (Rozhovor)

Život v ghettu je hodně tvrdý, je to hlavně o respektu, říká MMA hvězda Alex Lohoré (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

MMA bojovník Alex Lohoré si s námi promluvil o svém dětství v pařížském ghettu, příběhu za svou přezdívkou Da Killa Kid, o rapu, potenciální odvetě s Karlosem Vémolou i o svých ambicích v organizaci OKTAGON MMA.

MMA zápasník Alex Lohoré má za sebou těžkou cestu, jeho příběh však může být inspirací pro ostatní. Jako dítě vyrůstal v ghettu na okraji Paříže, kde se často dostával do rvaček a do problémů s policií. Přesto však na toto období vzpomíná v dobrém. Jak totiž říká, ve čtvrti, ve které vyrostl, je důležitý respekt, dodržování pravidel, ale taky vzájemné pomáhání.

Když mu bylo 15 let, máma jej poslala do Anglie, aby jej před tímto životem ochránila. Alex si myslel, že jede na prázdniny za strýcem, po příjezdu do Anglie se však dozvěděl, že se už nemůže vrátit.

S MMA kariérou začal relativně pozdě, i přesto se však „Da Killa Kid“ v několika organizacích stal šampionem a představil se i pod křídly světového Bellatoru. Nyní bojuje v organizaci OKTAGON MMA, kde má nevyřízené účty s Karlosem Vémolou a nové cíle, kterých chce dosáhnout. O tom všem a mnohém dalším jsem si s Alexem Lohorém popovídali v rozsáhlém rozhovoru.

Život v ghettu je hodně tvrdý. Jsou určité věci, které nemůžeš dělat, musíš dodržovat určitá pravidla, zákony a způsob života. Je to hlavně o respektu.

Doporučeno
Šéf Oktagonu MMA: Z návratu do O2 areny mám husí kůži, extrémně se těším (Rozhovor) Šéf Oktagonu MMA: Z návratu do O2 areny mám husí kůži, extrémně se těším (Rozhovor) 10. února 2022 7:00
Alex Lohoré vs. Karlos Vémola.
Alex Lohoré vs. Karlos Vémola. Zdroj: OKTAGON MMA
Doporučeno
Historie ženského MMA aneb jak ženy navždy změnily svět bojových sportů Historie ženského MMA aneb jak ženy navždy změnily svět bojových sportů 8. února 2022 7:00

Na OKTAGONu 31 tě čeká boj se Zdeňkem Polívkou, tak jak se teď krátce před zápasem cítíš?Cítím se skvěle, mám za sebou perfektní přípravu. Ohromně se do Prahy těším a mrzí mě, že můj návrat trval tak dlouho. Od mého posledního zápasu v OKTAGONu to totiž bude skoro rok. Čekání už je ale u konce a nemůžu se dočkat, až se vrátím do klece a předvedu velkou show jako vždy.

Tvůj soupeř Zdeněk Polívka řekl, že očekává těžký souboj. Máš totiž zkušenosti z Bellatoru a v několika organizacích jsi byl šampionem. Co očekáváš ty od něj?

Je to dobrý striker, má velmi agresivní styl. Očekávám teda tvrdou přestřelku a spoustu výměn. Přesně tak to mám ale rád.

Takže to bude bitva v postoji?

Přesně tak, bude to postojová válka. Nemyslím si, že to Polívka bude chtít vzít na zem. Ví, že můj grappling je na vysoké úrovni. Všichni viděli můj zápas s Karlosem Vémolou, který se mnou měl problémy, i když byl daleko těžší než já. Měl mě na zádech, ale ukončit mě nedokázal. Nepředpokládám tedy, že by chtěl Polívka bojovat na zemi. Jak jsem řekl, bude to válka v postoji.

Válka v postoji na tři kola, nebo s rychlým koncem?

Těžko odhadnout, co se stane, ale chci získat rychlé ukončení. Nejpozději ve druhém kole.

alex lohoré
Zdroj: OKTAGON MMA

Čtvrť, ve které jsem vyrůstal, byla jako malá vesnice. Každý, kdo byl starší než ty, byl jako tvůj starší bratr, i když jste nebyli příbuzní. Pokud u naší čtvrti došlo ke rvačce, všichni se do ní museli zapojit a čtvrť bránit.

V Česku na Slovensku se z tebe stala hvězda, ne každý ale zná tvůj příběh. Můžeš nám povědět o svém dětství a jak jsi ve Francii vyrůstal?

Ve Francii jsem žil v ghettu v hodně drsné čtvrti na předměstí Paříže. Vyrůstal jsem jen s mámou, můj táta s námi nebyl. Máma pořád pracovala a já se musel vychovávat sám na ulici. Bylo to těžké, ale na druhou stranu to byla i zábava a udělalo to ze mě člověka, kterým jsem dneska. Na ulici člověk rychle dospěje. Možná ještě rychleji, než by měl.

Když mi bylo 15 let, tak už máma měla po krk toho, že jsem se pořád dostával do problémů. Poslala mě tedy do Velké Británie k jednomu z mých strýců. Mám tady celkem dva strýce. U jednoho jsem bydlel asi rok a pak jsem se přestěhoval k druhému strýci. Potom v 18 letech jsem si našel vlastní bydlení a začal žít svůj život.

Když jsem do Anglie přijel, neuměl jsem ani slovo anglicky. Bylo to pro mě těžké. Cítil jsem se jako malé dítě v těle dospělého člověka. Musel jsem začít od nuly. Když přijedete jako cizinec do nové země a nedokážete se domluvit, tak je to frustrující. Nemůžete se vyjádřit, lidé vám nerozumí.

Alex Lohoré.
Alex Lohoré. Zdroj: OKTAGON MMA

Neměl jsem vůbec ponětí, že mě máma do Anglie poslala natrvalo. Řekla mi, že jedu ke strýci na prázdniny na pár týdnů. A když jsem do Anglie přijel, tak mi řekli, že už se zpátky do Francie nevrátím.

Jak těžké bylo dětství v ghettu? U nás si to většina lidí neumí představit. Je obdivuhodné, že ses z těchto podmínek dostal a stal se z tebe úspěšný bojovník.

Je to hodně tvrdé. Jsou určité věci, které nemůžeš dělat, musíš dodržovat určitá pravidla, zákony a způsob života. Je to hlavně o respektu a o tom být chlap. Respektovat musíš taky své rodiče a prarodiče.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110309 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se v ghettu, kde Alex Lohoré vyrůstal, řešily spory a rvačky
  • Proč se začal dostávat do problémů s policií
  • Jak začal s MMA a čeho by chtěl v organizaci OKTAGON MMA dosáhnout
  • Proč si myslí, že by Karlose Vémolu v odvetě porazil
  • Jaký je příběh za přezdívkou Da Killa Kid
  • O jeho dráze v rapu a co by dělal, kdyby nebyl MMA bojovníkem
  • Co radí mladý bojovníkům, kteří se také chtějí stát úspěšnými
Domů
Sdílet
Diskuse