Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2022 12:04
Čas čtení 1:04
Ondřej Jarůšek

Čeští fotbalisté v baráži o MS 2022 proti Rusku nenastoupí. Reprezentace se postavila proti válce na Ukrajině

Čeští fotbalisté v baráži o MS 2022 proti Rusku nenastoupí. Reprezentace se postavila proti válce na Ukrajině
Zdroj: ČTK/PA/Andrew Milligan
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Je rozhodnuto, česká fotbalová reprezentace proti Rusku nebude hrát ani na neutrální půdě.

Česká fotbalová reprezentace nenastoupí v březnu v play off kvalifikace o postup na mistrovství světa v Kataru do případného utkání s Ruskem. Rozhodl o tom Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR, který o tom informoval v tiskové zprávě na svých stránkách.

„VV FAČR schválil jednomyslně rozhodnutí, že česká národní reprezentace v žádném případě v baráží kvalifikace MS 2022 nenastoupí do případného utkání proti výběru Ruska,“ stojí v prohlášení. 

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc 27. února 2022 8:09

Česko se tak přidalo k zemím jako Polsko a Švédsko, které oznámily stejné rozhodnutí. Důvodem je nevyprovokovaný útok Ruska na Ukrajinu, který probíhá už čtvrtým dnem a umírají při něm i civilisté včetně dětí.

česko fotbal reprezentace
Zdroj: Jonathan Moscrop/Getty Images

K tomu, aby VV FAČR o tomto urychleně rozhodl, vyzýval i držitel Zlatého míče za rok 2003 a viceprezident týmu Juventus Turín Pavel Nedvěd. „Očekávám, že má země udělá to stejné. Nechápu, na co čekají. Polsko a Švédsko už oznámily, že s Ruskem hrát nebudou a to je správný postoj,“ řekl Nedvěd v sobotu podle serveru Fotball-Italia pro televizi DAZN.

Česká fotbalová reprezentace se na Twitteru postavila proti válce a hráči nenastoupí ani na neutrálním hřišti.

Četné ruské útoky si už vyžádaly i civilní oběti, přestože Kreml tvrdil, že civilisté se ničeho obávat nemusí. Dění na Ukrajině od začátku vypuknutí ozbrojeného konfliktu pokrýváme ověřenými informacemi. Situaci můžeš sledovat v našem článku živě, pro další informace navštiv i naše vlákno o válce na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse