Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2022 19:50
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

Bitcoin výrazně posiluje. Důvodem je zřejmě náhlý propad rublu kvůli válce na Ukrajině

Bitcoin výrazně posiluje. Důvodem je zřejmě náhlý propad rublu kvůli válce na Ukrajině
Zdroj: TASR/AP
NEWS BITCOIN VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Poté, co se bitcoin několik týdnů držel u země, vystřelil v noci z pondělí na úterý vzhůru, a to až o více než 13 %. Důvodem je podle expertů válka na Ukrajině a s ní související sankce, které dopadly na Rusko.

V posledních několika týdnech oblíbená kryptoměna bitcoin víceméně stagnovala a mnozí zvažovali, zda nemají vzhledem k válce na Ukrajině, která může ovlivnit světovou ekonomiku, kryptoměnu raději prodat. V noci z pondělí na úterý se však ukázalo, že bitcoin posílil o více než 13 % a aktuálně ho koupíš za 43 348 dolarů. Důvodem jsou podle odborníků sankce uvalené na Rusko a s nimi související náhlý propad rublu, informuje CNBC.

Doporučeno
Deset bývalých politiků či signatářů Charty 77 vyzvalo Zemana, aby odstoupil. Prezident se podle nich zasadil o agresi na Ukrajině Deset bývalých politiků či signatářů Charty 77 vyzvalo Zemana, aby odstoupil. Prezident se podle nich zasadil o agresi na Ukrajině 1. března 2022 16:23

Řekl bych, že to je důvod, proč bitcoin nyní posiluje – protože Rusové mají způsob, jak dostat peníze ven, dostat své bohatství ven,“ řekl investor Mark Mobius za společnosti Mobius Capital Partners.

Domů
Sdílet
Diskuse