Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2022 9:59
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Gruzie chce do Evropské unie. Žádost o přijetí podá již ve čtvrtek

Gruzie chce do Evropské unie. Žádost o přijetí podá již ve čtvrtek
Zdroj: Wikimedia Commons/Giorgi Abdaladze/volně k užití
NEWS EVROPSKÁ UNIE GRUZIE RUSKO
Uložit Uložené

Gruzie reaguje na ruskou invazi na Ukrajině a usiluje o dřívější přijetí do Evropské unie. Země sousedící s Ruskem plánovala vstoupit do unie až v roce 2024, nyní se ale obává o svoji bezpečnost a nezávislost.

Gruzie původně plánovala o vstup do Evropské unie požádat až v roce 2024, ale poté, co Rusko napadlo Ukrajinu, své rozhodnutí tamní vláda přehodnotila. O vstup do EU chce podle vládní strany Gruzínský sen požádat již ve čtvrtek. Tamní parlament bude usilovat o to, aby ke schválení žádosti došlo v urychleném procesu. Gruzie se po útoku Ruska na Ukrajinu obává o svoji bezpečnost, informuje zpravodaj DW.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko a Ukrajina se dohodly na vytvoření humanitárních koridorů. Zelenskyj chce mluvit s Putinem ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko a Ukrajina se dohodly na vytvoření humanitárních koridorů. Zelenskyj chce mluvit s Putinem 3. března 2022 7:30
Domů
Sdílet
Diskuse