Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2022 v 16:30
Čas čtení 7:26
Jakub Paulík

Legální mučení? Extrémní strašidelný dům v USA obchází zákony

Legální mučení? Extrémní strašidelný dům v USA obchází zákony
Zdroj: Unsplash/Andy Henderson/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Žádný člověk by nechtěl dobrovolně trpět, že? To není tak docela pravda.

Účastník podepíše smlouvu, která ho upozorňuje na to, že ze strašidelného domu McKamey Manor může odejít bez zubů, vlasů nebo dokonce se zlomeninami. V podstatě se tak z něj na několik minut až hodin stává dobrovolný otrok ochotný podstoupit více než sto různých způsobů mučení.

Russ McKamey, zakladatel extrémního strašidelného domu, jak bývá oficiálně označován, tvrdí, že to všechno je jen jedna velká show. Několik případů však naznačuje, že v McKamey Manor nejednou překročili hranice.

Jedna z účastnic tvrdila, že ji topili pod vodou, i když opakovala, že chce jít pryč. Další údajně bili do tváře, zakopali ji pod zem a před odchodem jí vyhrožovali, že nikdy nemá říct, co se jí opravdu stalo. Co může s člověkem udělat zkušenost s „dobrovolným mučením“? A jak je vůbec možné, že to organizátorům projde?

Na Refresheru se věnujeme tématu darkturismu či paranormálním jevům, při kterých se dostáváme i na místa, kde údajně straší

McKamey Manor
Zdroj: Youtube/McKamey Manor

Podepsal bys takovou smlouvu?

Každá hororová atrakce má svá pravidla a McKamey Manor není výjimkou. Vstup je povolen pouze pro dospělé od 21 let a v případě 18letých zájemců je nutný souhlas zákonného zástupce, píše The USA Today. Účastník musí projít testem na drogy, zvládnout fyzickou a zdravotní prověrku a prokázat se zdravotním pojištěním.

Organizátor si navíc vyhrazuje právo zkontrolovat historii jeho sociálních sítí. Účastník si je přitom vědom, že veškeré osobní informace mohou být proti němu v McKamey Manor použity. Pokud o někom zjistí, že trpí klaustrofobií, je pravděpodobné, že ho zahrabou pod zem, zavřou v truhle nebo vloží do prostor, které mají představovat falešnou márnici.

Proč by chtěl někdo dobrovolně podstoupit takové peklo? „Domnívám se, že motivace by mohla být podobná jako při adrenalinových sportech, tedy například touha po něčem novém, po zážitku nad rámec každodennosti nebo po mapování a posouvání vlastních hranic,“ řekla pro Refresher psycholožka Zdeňka Pospíšilová.

Zájemci si musí prohlédnout kompilaci videí předchozích účastníků, ve kterých podle Newsweeku často zazní důrazné upozornění. „Tohle opravdu nechceš udělat,“ odrazují všechny účastníci, kteří si prošli různými druhy simulovaného mučení. Samozřejmě, že na mnoho lidí to může mít přesně opačný efekt, a tak si řeknou, že to musí zkusit.

V neposlední řadě je nutné podepsat a nahlas přečíst dlouhý smluvní dokument, kterým se účastník atrakce vzdává mnoha práv. Kromě jiného obsahuje více než sto situací, do kterých se může jedinec dostat. Účastník má právo vyhnout se dvěma zvoleným situacím, ostatní jsou na výběru organizátora. Záměrem je přitom soustředit se na věci, které nejvíce děsí individuální účastníky.

Někteří se mohou dostat do situace, kdy budou plavat kolem kajmanů nebo jim hlavu ponoří do odpadní vody či nádrže plné murén. „Nekousnou vás, ale omotají se vám kolem obličeje,“ cituje Russe McKameyho Megan Seling v reportáži pro Nashville Scene.

V McKamey Manor se využívají i paralyzéry nebo paintballové pistole a je třeba počítat s tím, že se účastník možná dostane k ochutnávce švábů. Pokud se někdo pozvrací, herci ho mohou nutit sníst vlastní zvratky. Účastník může odejít domů bez svých vlasů či obočí nebo se zlámanými prsty po stoupnutí na past na myši, na což se upozorňuje v pravidle číslo 30. Zájemci za účast v McKamey Manor neplatí penězi, ale krmivem pro psy, které McKamey jako milovník čtyřnohých mazlíčků daruje útulku.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 3. 7. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
za 125 Kč0
a čti vše bez omezení
Vyzkoušet zdarma
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 111954 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co se v McKamey Manor stalo ženám, které prý nechtěly pustit pryč.
  • O problému s pracovníkem, který dívkám prodával drogy.
  • Jaké drsné situace obsahuje smlouva, kterou se člověk vzdává části svých práv.
  • Proč se podle psycholožky hlásí někdo do práce, při které simulovaně mučí lidi.
  • Proč měl šéf atrakce problémy s policií.
Domů
Sdílet
Diskuse