Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. března 2022 9:30
Čas čtení 9:52
Lukáš Čelka

Tantrická masérka Klára: Muži se u nás vlivem něhy rozpláčou a ženy zjistí, že chtějí změnit svůj dosavadní intimní život

Tantrická masérka Klára: Muži se u nás vlivem něhy rozpláčou a ženy zjistí, že chtějí změnit svůj dosavadní intimní život
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové
REFRESHER
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Česká masérka a sexkoučka s námi mluvila o své práci a zážitcích s klienty.

Klára Kloudová zasvětila svůj život tantrickým masážím a sex koučinku. Svou práci bere jako poslání, neboť na sezeních dokáže své klienty navigovat, pomáhat jim a dopřát jim jedinečné zážitky z poznávání své sexuality.

Masérka a sex koučka nám v rozhovoru prozradila, jaký je rozdíl mezi intimní masáží a masturbací, zda je při návštěvě jejich salonu nutný orgasmus, ale i to, kolik mužů si připlatí za masáž prostaty.

Na našem webu pravidelně přinášíme rozhovory s různými inspirativními lidmi a otevíráme témata, která jsou pro společnost tabu. Jednou z nich je určitě také sexualita. Přestože je součástí života každého z nás, jen málokdy se o ní mluví nahlas a přirozeně. Tvorbou kvalitních textů chceme docílit toho, aby se to změnilo. Pokud se ti naše články líbí, můžeš nás podpořit prostřednictvím klubu Refresher+.

Jak probíhá tantrická masáž ve tvém salonu? Můžeš mi popsat celý proces od booknutí po masáž?

V první řadě se už během objednávky ptáme klientů, jestli vědí, do čeho jdou, aby nenastalo nějaké nedorozumění a nezůstaly obě strany zklamané. Nedozvíme-li se to takhle dopředu, začíná každá masáž tzv. úvodním rozhovorem, kde si klient s masérkou či masérem objasní, jaká mají očekávání, a stanoví si hranice. Tantrická masáž je totiž o vzájemném respektu.

Často se nám stává, že se u nás chlapi i rozpláčou, protože ten dotek, který během masáže probíhá, jim může připomínat někoho velmi blízkého nebo jim naopak připomene, že se jich už dlouho takto nedotkla ani jejich partnerka.

Během úvodního rozhovoru probereme s klientem vše, co by ho mohlo zajímat, a než se pustíme do samotného masírování, už nemá žádné dotazy. Rozhovor zároveň poskytuje prostor i k seznámení se klienta s masérem, protože masáž je velmi intimní a určitě každého zajímá, kdo ho bude masírovat, a naopak. Je to oboustranné.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Když máme úvod za sebou, jde klient v případě potřeby do sprchy a začíná samotná masáž. Její první část se odehrává ve stoje, když začnou první jemné doteky. Klient zavře oči a učíme ho hluboce dýchat, aby se soustředil jen na sebe a na přítomný okamžik. Zhruba po čtvrthodině se přesuneme na futon.

Zde se odehrává již víceméně klasická relaxační masáž za pomoci horkých ručníků, jemných hebkých předmětů a poté celotělová olejová masáž. Na jejím konci může, ale nemusí, přijít intimní masáž, neboli masáž penisu, prsou, ohanbí nebo vagíny.

Masíruješ nahá, nebo oblečená?

Klienti mají ze začátku masáže tzv. sarong — šátek, který jim zakrývá všechny intimní partie. Ten postupně sundáváme. Jsou ženy, které přijdou na masáž a chtějí si nechat kalhotky, neboť například přišly poprvé a nemají v nás dostatečnou důvěru nebo zrovna mají menstruaci. Je jedno, z jakého důvodu je chtějí mít na sobě, ale pokud na tom trvají, mohou si je nechat.

Na začátku masáže mají na sobě šátek všichni včetně masérky. Některé si ho během masáže sundají, jiné v něm pracují celou dobu. Mně osobně vadí, proto se i já svlékám a nechávám si jen spodní prádlo. Některé masérky ale masírují nahé, záleží zejména na tom, jak se cítí s tím klientem. Pokud se masérka s klientem bude cítit sama sebou, ne jako sexuální objekt, tak se svlékne.

Stalo se někdy, že klient od masáže očekával něco víc nebo na tebe něco zkoušel? Případně se zamiloval nebo byl drzý? Pokud ano, jak jsi to řešila?

Přehnaná očekávání vyšla najevo hned během úvodního rozhovoru, kdy jsme řešili, proč je pro něj dosažení orgasmu tak důležité. Kladla jsem jim takové otázky, aby se nad tím zamysleli, a vysvětlila, co jim může tato masáž přinést i bez něho a proč by ji měli zkusit. Většinou do toho šli a byl to pro ně vstup do nového vnímání sexuality.

Jen u pár klientů se mi stalo, že přesto ze svých požadavků nepovolili, a tak jsem se s nimi slušně rozloučila se slovy, že jim nemůžu nabídnout to, co žádají. Ze zkušeností ovšem vím, že se najdou masérky, které klientům vyhoví. V tom případě však už nelze mluvit o tantrické masáži. 

Už nejednou se mi stalo, že se do mě klienti zamilovali. Většinou se mě snaží kontaktovat i mimo pracovní vztah, zvou mě na večeři a na rande. To je pro mě nepřípustné a narušuje to mé hranice a soukromý život. Pokud se něco takového stane, snažím se si to s nimi vyříkat a upozornit je, že se to už nesmí opakovat. Takové situace většinou ukončí náš vztah úplně.

Čím bych se měl řídit při výběru masérky?

Určitě ne její krásou. Masérka při tantrické masáži není sexuálním objektem, ale spíše průvodkyní na cestě tvých vlastních pocitů. Pokud bude hezká, k ničemu to nebude, to potřebuješ při erotické masáži.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Tady si s ní musíš sednout zejména lidsky, musí ti být sympatická a měl bys jí důvěřovat v tom, že umí pracovat se sexualitou. Pokud přijdeš jen proto, že se ti masérka vysloveně líbí, kazíš si tím celý zážitek.

Jaký je rozdíl mezi erotickou a tantrickou masáží?

Při erotické masáži je jediný cíl odcházet s orgasmem, s ejakulací. Jedná se o krátkodobou uspokojující záležitost, která většinou člověka nic nenaučí, nebude s ním řešit žádné problémy. Je při ní nutná erekce, což může vést i k různým frustracím, pokud se nezdaří.

Některým ženám se při masáži otevřely traumatické zážitky ze znásilnění.

Toto se při tantrické masáži nestane, neboť při ní neexistuje žádný cíl, cílem je samotná cesta. Jde o to, aby ti bylo dobře a abys mohl být sám sebou, neboť všechny projevy těla jsou v pořádku.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Často se nám stává, že se u nás muži i rozpláčou, protože ten dotek, který během masáže probíhá, jim může připomínat někoho velmi blízkého nebo jim naopak připomene, že se jich už dlouho takto nedotkla ani jejich partnerka.

Tantrická masáž je o tom, že dokážu pracovat se sexualitou, vnímám toho člověka, a když vidím, že má například nějaké psychické problémy, měla bych mu doporučit návštěvu odborníka. Může to být nebezpečné, neboť někdy se zde lidem otevřou různá traumata a ta řešit nemůžeme.

O jaká traumata jde?

Některým ženám se při masáži otevřely traumatické zážitky ze znásilnění. Prozradily mi, že je v minulosti znásilnil jejich partner, a proto jsem je nasměrovala na odbornou pomoc.

Lidé se omezují čekáním na orgasmus a pak se nedokážeme radovat z toho, jak se tulíme s partnerem či jen sami se sebou.

Také bývají případy, kdy si při masáži něčeho všimnu já a pak se toho člověka ptám, protože si nejsem jistá, jestli bylo všechno v pořádku a jestli neměl nějaké úzkosti. Často mi řeknou, že všechno bylo fajn, a za dva dny se mi ozvou, že se s nimi něco děje. I tehdy jim doporučím návštěvu u odborníka. Stane se, že se najednou otevře něco, co člověk potlačuje.

Na závěr masáže klienta čeká intimní masáž. Jak často při ní dosahují klienti orgasmu a je vůbec nutný?

Pravá tantrická masáž je o tom, že tam není nic, co je nutné. Stejně jako není nutný orgasmus, dokonce není nutná ani samotná erekce. Během masáže nemusí být nic, co by bylo plánované a šli bychom za tím cíleně.

tantra
Zdroj: archív Kláry Kloudovej

Místo soustředění se na orgasmus se snažíme naopak zbavit klienta tohoto očekávání, které je pro každého náročné. Lidé se omezují čekáním na orgasmus a pak se nedokážeme radovat z toho, jak se tulíme s partnerem či sami se sebou.

U každé masérky je individuální, jak často při masáži klienti dosahují orgasmu. Za sebe můžu říct, že v minulosti orgasmu dosahovala při masážích většina klientů, dnes je to vyrovnané.

Umíš mi stručně popsat, v čem je tato intimní masáž jiná než klasická masturbace?

Při klasické masturbaci u muže jde o rychlý pohyb shora dolů, který vede co nejrychleji k orgasmu. Není při něm čas na nějaké hraní nebo zkoumání nových technik. Zároveň bývá často spojená se sledováním porna, i když se jedná o dvě zcela odlišné aktivity, které na sebe nemají žádný vliv a mohou být zcela oddělené. To znamená, že muž může masturbovat vědomě — soustředit se na své pocity a ne na to, co vidí v pornografii.

Při intimní masáži se výlučně soustředí jen na sebe a má zavřené oči. Nemusí to být povinností, ale jen tak dokáže nejlépe vnímat pocity na svém těle. Také jen přijímá a nic nemusí dávat.

Známe dvacet různých technik intimní masáže, a přestože najednou nestihneme všechny, zvládneme projít spoustu takových, které nezná. Dané techniky jsou plynulé, pomalé a dělají se pauzy mezi masírováním penisu, ve kterých se hladí celé tělo klienta. Není to soustředěné jen na penis.

Jde o to, že chceme, aby bylo vzrušení ve vlnách, klesalo a stoupalo. Je to přesně proto, že nechceme, abychom šli jen „nahoru“ k orgasmu a konec, jako je tomu při klasické masturbaci nebo sexu. Intimní masáž je jiná v tom, že klient více dokáže procítit jednotlivé části penisu, případně i šourku.

A u žen?

Zde je hlavní rozdíl v tom, že existuje mnoho nových technik masírování ohanbí, které ženy neznají. Většinou znají jen nějaké kroužení kolem klitorisu a to je všechno. My opět známe mnohem více technik, při kterých využíváme obě ruce.

Jde nám o to, aby klientka procítila jednotlivé části své vagíny a nesnažíme se ji za každou cenu vzrušit. Cílem je, aby jí bylo dobře, a mnohdy to může být spíše relaxační a uvolňující než vzrušující.

Kromě intimní masáže máte v nabídce také masáž prostaty. Jak probíhá a jsou vůči ní lidé vůbec otevření?

Ze zkušeností musím říci, že tady v Česku jsou lidé vůči tomu uzavření a je to pro ně velké tabu. Když jsem byla v Norsku, měl tam o ni zájem každý druhý klient, přičemž tady je to spíše výjimka.

Moje klientky mají často negativní zkušenosti s tím, že s nimi muži v jejich sexuálním životě špatně zacházeli, a dokonce i ty ve vyšším věku u nás poprvé zažijí něco něžného a pomalého.

Víceméně jde o masáž prostaty pomocí jednoho prstu, samozřejmě ve zdravotní latexové rukavičce. Taková masáž může být pro muže prospěšná v rámci prevence rakoviny prostaty a také se setkáváme s tím, že při ní muž zažívá velmi intenzivní pocity.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Prostata má totiž spoustu nervových zakončení, a když při jejím masírování nastane orgasmus, muži popisují, že byl tak intenzivní jako nikdy předtím. Samozřejmě, pokud se někdo cítí nervózně a je klubko nervů, vůbec si to neužije. Naopak, je-li na to připraven a má důvěru i v masérku, může to být skvělý zážitek.

Provádí se masáž prostaty najednou s tou intimní?

To závisí na masérce. Vím, že některé to dělají zcela odděleně, jiné dvakrát, aby si to klient zažil i s intimní masáží i zvlášť. Já osobně to dělám najednou.

Jaké jiné benefity může přinášet tantrická masáž?

Určitě je rozdíl mezi tím, jestli na ni přijde žena nebo muž. Důležitou roli hrají také zkušenosti klienta v sexuálním životě.

Ženám dokáže tantrická masáž pomoci lépe přijímat samu sebe, odhalit se a cítit, že se za sebe nemusí stydět či řešit nějaké drobnosti na svém těle. To jí pomůže opět nalézt něžnost.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Moje klientky mají často negativní zkušenosti s tím, že s nimi muži v jejich sexuálním životě špatně zacházeli, a dokonce i ty ve vyšším věku u nás poprvé zažijí něco něžného a pomalého. Nikdo na ně netlačí, právě naopak, bere obrovský ohled, čili ty ženy najednou zjistí, jak by to mělo správně vypadat, a úplně změní svůj intimní život.

Mohou mít zároveň častější orgasmy i doma, neboť se naučí nové techniky. Muži zase naopak zjistí, že nemusí být vždy nejdůležitější orgasmus a není třeba vyvrcholit za každou cenu, může jim pomoci s problémy s erekcí, předčasnou ejakulací nebo se sníženou chutí na sex.

V čem je párová masáž jiná než sólo?

Pokud páry chtějí ležet vedle sebe, je to náročné v tom, že oba by se měli soustředit pouze na sebe, ale pokud je jeden z nich žárlivý nebo nedůvěřuje, tak stále jedním okem pomrkává, co se děje s jeho partnerem. V takovém případě se nedokáže pár uvolnit a spíše jim to může vztah poškodit než zlepšit.

V jiném je průběh masáže stejný, ale její směr udává žena. Pokud se necítí na intimní masáž — což je běžné — tak by neměla probíhat ani u muže, neboť by se cítila nekomfortně. Ve zkratce, vždy se ten „rychlejší“ přizpůsobí tomu „pomalejšímu“.

Chodí na masáž více žen, mužů, párů? Je to vyrovnané?

V poslední době je to už vyrovnané.

Vracejí se k vám klienti, nebo jde spíše o jednorázový zážitek?

V párech většinou chodí jednorázově, možná jednou za čas, jednou za půl roku. To, co se naučí, chtějí pak praktikovat i doma, čili spíše využívají zážitkových kurzů, ve kterých se i učí. Při individuálních masážích máme ovšem i stálé klienty. Tam je to vyrovnané.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Co je celotělový orgasmus?

Jedná se o orgasmus bez ejakulace. Ano, je to opravdu fyzicky možné, nicméně pro muže je náročnější ho vyvolat. Ejakulace a orgasmus jsou dva na sobě nezávislé jevy, ale my je známe dohromady.

I když jsme single, máme sexualitu sami se sebou a nemůžeme čekat, až nám do života přijde partner.

Existuje mnoho mužů, kteří minimálně jednou za život zažili, že ejakulovali, ale neměli přitom orgasmus nebo byl velmi slabý. To se ale dá zažít i obráceně — dokážeme prožít silný orgasmus, přičemž ejakulace neproběhne, neboť ji zadržíme.

Na to musíme umět techniku ​​a tu své klienty učím. Pokud se to povede, muži ho popisují tak, že zažijí vlnu, která proběhne po celém těle a nezůstane jen v penisu. Je to pro ně velmi intenzivní. Někdy to vypadá, jako kdyby měli epileptický záchvat. (smích)

Kromě samotných masáží nabízíš také různé kurzy. Jak dlouhý kurz musím absolvovat, abych doma dokázal udělat partnerce tantrickou masáž?

V případě, že se člověk chce naučit masírovat na profesionální úrovni, se jedná o delší kurz. Pokud by sis ale jen chtěl zpestřit intimní život, tak stačí přijít na zhruba pět hodin. Buď si na kurz přivedeš partnerku a naučíš se to tady přímo na ní, nebo pokud ji chceš překvapit, naučíme tě to na naší figurantce. Nejprve si prohlédneš celý proces, jak to děláme, pak to zopakuješ a dostaneš feedback jak ode mě, tak i od figurantky.

Kromě klasických kurzů nabízíš také online kurzy. Jaký mají úspěch ty a co všechno je možné se na nich naučit?

Online kurzy se staly oblíbenými. Možná proto, že se lidé stydí jít někam osobně nebo je to pro ně daleko, protože salon máme jen v Praze a odebírá nás i spousta Slováků. Také je to samozřejmě levnější varianta.

Člověk si tyto kurzy může prohlédnout po částech, když má čas, a může se z nich naučit celý proces tantrické masáže jak na muži, tak i na ženě. Předvádím tam všechny techniky intimní masáže, jako jsou masáž penisu, ohanbí nebo vagíny, a ukazuji to na erotických pomůckách.

klara kloudova
Zdroj: se svolením Kláry Kloudové

Z online kurzů se lze také naučit různé rituály, předehry, jak na celotělový orgasmus, na masáž prostaty, ať už na sobě nebo na někom. Snažím se ty kurzy dělat tak, aby se v nich našli i lidé, kteří partnera nemají. I když jsme single, máme sexualitu sami se sebou a nemůžeme čekat, až nám do života vstoupí partner.

Domů
Sdílet
Diskuse