Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. dubna 2022 14:58
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

Ukrajinský fotoreportér Max Levin byl nalezen mrtvý u Kyjivu

Ukrajinský fotoreportér Max Levin byl nalezen mrtvý u Kyjivu
Zdroj: TASR/AP (ilustrační foto)
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Uznávaný ukrajinský fotoreportér Max Levin byl pohřešován od 22. března, když zmizel poblíž frontové linie u Kyjivu. Jeho tělo bylo nyní nalezeno.

Uznávaný ukrajinský fotoreportér Max Levin zmizel 22. března poblíž Kyjivu, v dědině Huta-Mežyhirska, kde zrovna probíhaly intenzivní boje o území. Mnozí se obávali, že mohl být zajat ruskými vojsky nebo dokonce zabit. Tyto neblahé předtuchy se nyní vyplnily. Max Levin zemřel během ostřelování, kdy ho střepina zasáhla do hlavy, informuje zpravodaj LB.

Doporučeno
Na Ukrajině již zemřelo 12 novinářů. Trestné činy Rusů vůči médiím překročily stovku Na Ukrajině již zemřelo 12 novinářů. Trestné činy Rusů vůči médiím překročily stovku 27. března 2022 15:49

Max Levin pracoval hned pro několik médii, v čele s agenturami Reuters, BBC a AP. Osudným se mu staly boje u vesničky Huta-Mežyhirska, kde se 22. března fotoreportér dostal do frontové linie, která zrovna čelila neutuchajícímu ostřelování ruskými vojsky. Když se Levin přestal ozývat svým nejbližším, obávali se, že mohl být zajat nebo zabit.

Později jsme zjistili, že v oblasti probíhaly intenzivní boje, a předpokládá se, že mohl být zraněný nebo že ho zajali ruské jednotky,“ řekl 22. března Levinův přítel Markijan Lysejko pro CNN.

Ukrajinský zpravodaj LB v sobotu zveřejnil informaci, že tělo Maxe Levina bylo nalezeno poblíž Kyjivu, bez známek života. Fotoreportér měl být zabit střepinou, která ho zasáhla do hlavy. Počet novinářů, kteří zahynuli během války na Ukrajině, se tak zvýšil na třináct. Obětmi jiných trestných činů ze strany ruských okupantů se pak stalo dalších 56 novinářů.

Domů
Sdílet
Diskuse