Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 17:11
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Fortnite vydělal za dva týdny více než tři miliardy korun na pomoc Ukrajině

Fortnite vydělal za dva týdny více než tři miliardy korun na pomoc Ukrajině
Zdroj: Pixabay/volně k užití
TECH FORTNITE VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Vybrané peníze společnost rozdělila humanitárním organizacím.

Díky hře Fortnite se firmě Epic Games podařilo za pouhých čtrnáct dnů vybrat 144 milionů dolarů, v přepočtu tedy více než tři miliardy korun. Všechny vybrané prostředky společnost zaslala humanitárním organizacím na pomoc válkou zasažené Ukrajině, informovali tvůrci.

Doporučeno
RECENZE: Je Elden Ring nejlepší hra, jaká kdy vyšla? (Xbox Series X/PS5) RECENZE: Je Elden Ring nejlepší hra, jaká kdy vyšla? (Xbox Series X/PS5) 12. března 2022 9:30

„Epic Games věnuje veškeré své výnosy z Fortnite od 20. března 2022 do 3. dubna 2022 na humanitární pomoc lidem postiženým válkou na Ukrajině,“ oznámila společnost začátek své sbírky pro Ukrajinu 20. března. Hráči mohli v avizovaném období přispět například  zakoupením V-bucks, předplatného, darováním Battle Passu nebo nákupem dárkových karet v maloobchodech.

Nyní jsou známy výsledky této sbírky. Za pouhých čtrnáct dnů se tvůrcům hry podařilo vybrat neuvěřitelných 144 milionů dolarů. „Hluboce děkujeme všem, kteří se k nám připojili a podpořili humanitární pomoc lidem, které postihla válka na Ukrajině,“ uvedla společnost na Twitteru.

Dodala, že výtěžek ze hry pošle humanitárním organizacím Direct Relief, Dětskému fondu OSN (UNICEF), Světovému potravinovému programu OSN (UNWFP) a Agentuře OSN pro uprchlíky (UNHCR).

Záměr tvůrců neunikl ani ukrajinskému vicepremiérovi Mykhailu Fedorovi. „Děkujeme Epic Games za pochopení toho, že lidské životy nejsou hra. Vaše podpora je pro nás nesmírně důležitá,“ vzkázal společnosti přes sociální síť v průběhu sbírky.

Domů
Sdílet
Diskuse