Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2022 7:00
Čas čtení 6:01
Tereza Šnajdrová

Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun

Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Máš rád zboží z druhé ruky a nevíš, kam vyrazit pro ty nejlepší kousky? Vybrali jsme další pražské second handy, které rozhodně stojí za návštěvu.

Minulý rok jsme ti přinesli výběr těch nejlepších second handů v Praze, které rozhodně stojí za návštěvu, a protože se našim čtenářům tento článek velmi líbil, vyrazili jsme do pražských ulic ještě jednou. Nakupování kousků z druhé ruky je velmi trendy. V obchůdcích totiž seženeš věci, které nikdo jiný nemá a zároveň tím šetříš naši planetu, tak popadni plátěnku, peněženku a vyraz do jednoho ze sekáčů, ve kterém určitě ulovíš nějaký kvalitní kousek.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš v nich kousky od Burberry, Gucci kabelky nebo kašmírové svetry za pár korun Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš v nich kousky od Burberry, Gucci kabelky nebo kašmírové svetry za pár korun 7. října 2021 11:30

1. Hvězdný bazar (Jungmannova 3, Nové Město) - $$

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Jako první jsme vyrazili do obchodu Hvězdný bazar, který má v Praze hned dvě pobočky. My jsme si vybrali tu přímo u zastávky Vodičkova a rozhodně jsme neudělali chybu. Charitativní second hand je velký, rozkládá se na dvou patrech a najdeš v něm jak kousky z druhé ruky, tak vlastní merch obchodu.

Hvězdný bazar slouží jako tréninkové pracoviště pro vozíčkáře po poranění míchy a osoby s jiným hendikepem, takže nákupem v něm navíc podpoříš dobrou věc. A jaké značky tam najdeš? „Naše nabídka je velmi různorodá, od našeho vlastního limitovaného merche až po second handového oblečení. To se rozděluje na lepší kousky a běžné. Poslední dobou se nám tu objevuje dost nových značkových kousků, například Off-White, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, COS a další,“ pověděla nám slečna za pokladnou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Second handu jsme dali $$, neboť zboží v něm nepatří k nejlevnějším, ale zároveň tě nákup nových kousků do šatníku nezruinuje. „Dražší kousky máme až za 2 tisíce korun, což je u věcí s původní cenou 50 tisíc pořád skvělá cena. Ostatní věci se pohybují od 250 do 500 korun,“ přiblížila nám ceny ve Hvězdném bazaru slečna.
 
Nové zboží v něm navíc najdeš každý den, takže se nemusíš bát, že přijdeš pozdě. „Věci, které u nás najdete, jsou darované, a to od lidí, kteří kolem nás chodí a mají nás rádi, od firem nebo od známějších osobností. Zboží tedy doplňujeme každý den, ale záleží na tom, kdo nám zrovna co přinese. Co se týče našeho merche, v rámci kterého máme i vína, mýdla, svíčky či šperky, tak to záleží na domluvě s dodavatelem, ale většinou dostáváme nové zboží jednou měsíčně,“ dodala slečna s tím, že v obchodě lze samozřejmě platit kartou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 

2. Dobročinný obchod Sue Ryder (Štěpánská 630, Nové Město) - $

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Jen pár metrů od Hvězdného bazaru se u Václavského náměstí nachází Dobročinný obchod Sue Ryder, který také najdeš na dalších šesti místech v Praze. Peníze, které v Sue Ryder vydělají, putují na péči o seniory, takže i v tomto případě obohatíš svůj šatník a zároveň uděláš dobrý skutek. 

Obchůdek na adrese Štěpánská 630 je sice menší, ale najdeš v něm stovky kousků, bižuterii, ale také výbavu do domácnosti, která nás velmi zaujala. V Sue Ryder mají krásné vázy, tácy, talíře a sady hrníčků, které pořídíš i za 300 korun. „Věci, které zde máme, nám dávají soukromí dárci a nic za to nedostanou, jsme charitativní obchod a nic jim za to nemůžeme nabídnout. Oblečení, které nám dají, nesmí být starší 5 let a najdete u nás jak základní značky, tak občas i ty luxusní jako Armani, Versace nebo Dolce & Gabanna,“ popsala nám fungování obchodu paní za pultem.

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 
Nové zboží doplňujeme každý den a cena se pohybuje okolo 200 korun. Nemusíte si s sebou brát hotovost, lze u nás platit i kartou,“ dodala. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

3. Skříň Shop (Revoluční 20, Petrská čtvrť) - $$$

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Naší třetí zastávkou byl Skříň Shop, který se nachází přímo u zastávky Dlouhá třída a patří mezi ta luxusnější místa. „Specializujeme se pouze na luxusní značky a vždy, když se mě někdo ptá, co by k nám mohl přinést na prodej, tak mu říkám od Max Mary výše. Máme tu značky jako Louis Vuitton, Dior, Prada, Burberry nebo i tu zmíněnou Max Mara, která je o něco levnější,“ řekla nám majitelka obchodu. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 
A na kolik tě takové high end kousky vyjdou? „To je strašně těžké říci, neboť můžeme začínat u peněženky, která použitá stojí třeba 3 tisíce, ale máme tu věci třeba i za milion. Rozpětí je hrozně velké, ale co je důležité, že zákazník u nás luxusní zboží koupí mnohem levněji než v oficiálních prodejnách nebo u nás pořídí nesehnatelnou věc,“ pokračovala.
 
Nové zboží máme skoro každý den. Buď jej přijímáme od zákazníků nebo ho dovážíme, protože děláme i personal shopping a jezdím po evropských městech, kde v outletech a oficiálních prodejnách nakupujeme další zboží. Pořád máme něco nového,“ dodala s tím, že ve Skříň Shopu můžeš platit všemi možnými způsoby, třeba i výměnou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

4. COMEBACK charity shop (Rokycanova 923, Žižkov) - $

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Ač by se mohlo zdát, že jsme tentokrát vybírali především obchody, které pomáhají druhým, jedná se pouze o náhodu. I dalším takový místem ale je COMEBACK charity shop, který najdeš na Žižkově. „Pomáháme lidem, kteří se vrací po užívání drog zpátky do běžného života,“ pověděla nám paní na prodejně. 

 
I v COMEBACKu pak najdeš mix různých značek. „Lidé u nás najdou úplně všechny značky. Teď zrovna jsem vyndala košile Ralph Lauren, máme Vans, H&M, C&A…prostě všechno, co vás jen napadne,“ popsala nám fungování obchodu paní.

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová


Cena našeho zboží je různá, dámské šaty stojí od 150 korun, nová trička darovaná od firmy Zoot, která původně stála 600 korun u nás seženete za 200 korun… zboží, které nám přinesou lidé, my jej vypereme a vyžehlíme, pak prodáváme za 80–100 korun, trička za 60 korun a tak dále,“ pokračovala a zdůraznila, že ji mrzí, že nemají příliš zákazníků. 
 
A odkud COMEBACK charity shop zboží čerpá? Věci tam zanést můžeš u ty. „Zboží nám dodává například Potex, Zoot či lidé z okolí nebo cizinci, kteří se vrací domů a nechtějí s sebou tahat tolik věcí. Proto máme nové věci takřka každý den,“ uzavřela. I v tomto obchodě pak můžeš platit také kartou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 

5. Přestupní stanice (Chelčického 890/17, Žižkov) - $

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Na podobném principu pak funguje i Přestupní stanice, která se nachází jen pár kroků od COMEBACKu. „Máme všechno možné, ale v poslední době hodně H&M, Veromodu a další běžné značky. Musím říct, že máme opravdu sekáčové ceny, nejsme rádoby fancy outlet. Šperky u nás koupíte za 59 korun, tílka a trička za 79 korun a svetry kolem stovky. Když přijdete první středu v měsíci, tak máme navíc 50 % slevu na vše a třeba za 500 korun si odnesete minimálně 4 kousky,“ uvedla slečna za pokladnou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová


V Přestupní stanici, která má po Praze dvě pobočky, doplňují zboží každý den a můžeš v ní platit platební kartou. „Máme velmi výkonnou provozní Květu, která je velmi pracovitá a díky ní máme něco nového opravdu každý den,“ dodala s úsměvem zaměstnankyně Přestupní stanice. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 

6. Lula Vintage Prague (Řipská 11, Vinohrady) - $$

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Pokud patříš mezi nadšence do second handů, obchod Lula Vintage Prague už pravděpodobně budeš znát. Najdeš ho na Vinohradech, kousek od tramvajové zastávky Perunova a mile tě překvapí, jak krásně tento obchod vypadá. „Hodně se orientujeme na české značky, jako například KRAS Brno, blazery z Prostějova nebo máme i Makytu a další,“ pověděla nám slečna, která se stará o prodej v Lula Vintage Prague.

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 
Výběrový second hand je o něco dražší, ale kousky v něm jsou individuálně majitelkou, které hodně záleží na materiálech. „Blazery u nás stojí od 890 korun, košile od 490 korun, ale vše se odvíjí od materiálu a stavu. Zboží se snažíme doplňovat skoro každý den,“ dodala slečna. Stejně jako předchozí sekáče, i tento přijímá také platby kartou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 

7. More than fashion (Lužická 30, Vinohrady) - $/$$$

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Když už budeš na Vinohradech, nezapomeň navštívit i More than fashion, ke kterému od Lulu Vintage vede jen pár kroků. V More than fashion totiž najdeš jak běžné sekáčové kousky, tak luxusní brandy, které koupíš za zlomek ceny. „Zákazníci u nás najdou vše, od klasických značek jako Zara, H&M, Mango až po Max Maru, Valentino, Céline, Prada, Jimmy Choo, Yves Saint Laurent či Fendi,“ řekla nám paní z obchodu.

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 
Věci u nás se pohybují od 400 korun do takových 5 až 7 tisíc, ale to už je případ těch exkluzivních a luxusních kousků. Zboží navíc doplňujeme každý den, takže si u nás vybere opravdu každý,“ doplnila pak. Žádným překvapením pravděpodobně nebude, že také v More than fashion můžeš platit kartou. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 

8. FILTR Coffee & Clothes (Bělehradská 1334/35, Vinohrady) - $$

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Posledním místem, které jsme tentokrát navštívili, je FILTR Coffee & Clothes u zastávky Nuselské schody. Jedná se o neobvyklý koncept, kde se přímo v second handu nachází také kavárna a během nákupu si tak můžeš vychutnat i výbornou filtrovanou kávu. „Ve Filtru najdete značky Nike, adidas, Kappa a další sportovní a streetwearové věci, na které se soustředíme. Občas se mi do ruky ale dostanou i věci od Ralpha Laurena, Versace a další,“ pověděla nám majitelka obchodu spojeného s kavárnou.

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

 
Ve Filtru navíc pořídíš i právě sekáčové kousky, za které zaplatíš třeba jen 30 korun. „Máme třeba i koš, ve kterém vše stojí 30 korun, takže to jsou ty nejlevnější věci a zbytek je o něco dražší. Kožené bundy stojí třeba i 1 500 korun, ale ostatní věci kolem 300 korun,“ popsala cenové rozmezí.
 
Zboží doplňuji každý den, po pár kouscích. Jednou za měsíc, měsíc a půl pak děláme obnovu skoro celého obchodu, kdy vyměníme úplně všechno. Za věci lze samozřejmě platit i kartou,“ dodala pak.

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová
Domů
Sdílet
Diskuse