Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2022 16:15
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Policie navrhla obžalovat bývalého poslance Lubomíra Volného za šíření poplašné zprávy kvůli příspěvku o ivermektinu

Policie navrhla obžalovat bývalého poslance Lubomíra Volného za šíření poplašné zprávy kvůli příspěvku o ivermektinu
Zdroj: Volný blok – Česká suverenita
NEWS KORONAVIRUS LUBOMÍR VOLNÝ
Uložit Uložené

„Podle mých informací se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů,“ psal na Facebook exposlanec Volný. Policie jej za jeho příspěvky chce nechat obžalovat za šíření poplašné zprávy.

Policie chce navrhnout obžalobu bývalého poslance Lubomíra Volného za šíření poplašných zpráv. Dle mluvčí policie Kateřiny Rendlové má jít o příspěvky o léku ivermektin. Během koronavirové krize Volný například tvrdil, že se chystá „diskreditace ivermektinu pomocí úmrtí několika pacientů“. O dalším postupu v případu rozhodne státní zástupce.

Doporučeno
Poslanec Volný je podezřelý z šíření poplašné zprávy, policie požádala o jeho vydání k trestnímu stíhání Poslanec Volný je podezřelý z šíření poplašné zprávy, policie požádala o jeho vydání k trestnímu stíhání 22. května 2021 18:35

Kolem léku ivermektin se během koronaviru vedly debaty nejen u nás, ale i po celém světě. Některé domácí instituce, jako například Státní ústav pro kontrolu léčiv, tvrdily, že se jeví jako „bezpečný lék“, předseda české vakcinologické společnosti Roman Chlíbek to doplnil, že lék je možná bezpečný, ale proti viru nefunguje.

Zastání našel ivermektin především mezi osobami, které se vymezovaly proti očkování. Mezi nimi byl i bývalý poslanec Lubomír Volný. Minulý rok na svém Facebooku dokonce šířil ve spojitosti s ivermektinem konspirace. 

„Podle mých informací se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů, kteří jej budou užívat. Jste-li jako lékař, lékařka, zdravotník, součástí tohoto plánu, NEDĚLEJTE TO!!! Ať už Vám vyhrožují čímkoliv!!! Nejste sám, nejste sama!!!,“ napsal tehdy, o čemž jsme tě informovali.

Kvůli těmto výrokům chtěla policie stíhat volného již v květnu minulého roku. Jak informuje ČT24, doporučil to i sněmovní mandátový a imunitní výbor, dolní komora se obviněním už ale před říjnovými volbami nezabývala.

Dnes již vyšetřování ukončila. „Kriminalisté Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování ukončili vyšetřování exposlance Lubomíra Volného ve věci šíření poplašné zprávy. Spisový materiál, společně s návrhem na podání obžaloby, dnes předložili státnímu zástupci, který rozhodne o dalším postupu,“ uvedla na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse