Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2021 18:35
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Poslanec Volný je podezřelý z šíření poplašné zprávy, policie požádala o jeho vydání k trestnímu stíhání

Poslanec Volný je podezřelý z šíření poplašné zprávy, policie požádala o jeho vydání k trestnímu stíhání
Zdroj: Volný blok – Česká suverenita
POLITIKA
Uložit Uložené

Informoval o tom Deník N.

Nezařazený poslanec Lubomír Volný (dříve) SPD je podezřelý z šíření poplašné zprávy. Volný před několika měsíci na sociálních sítích totiž tvrdil, že se chystají vraždy pacientů za účelem diskreditace léku ivermektin. Policie proto nyní žádá Sněmovnu o vydání Volného k trestnímu stíhání, informuje Deník N.

„Mohu potvrdit, že jsme ve čtvrtek odeslali do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky žádost o vydání poslance Lubomíra Volného k trestnímu stíhání, pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy,“ řekla Deníku N Kateřina Rendlová, mluvčí policejního prezidia.

Doporučeno
Poslanec Volný má za rvačku ve Sněmovně zaplatit pokutu přes 90 tisíc korun Poslanec Volný má za rvačku ve Sněmovně zaplatit pokutu přes 90 tisíc korun 20. dubna 2021 19:54

Poslancův dezinformační příspěvek se na Facebooku dostal přinejmenším k několika tisícům uživatelů. „Podle mých informací se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů, kteří jej budou užívat. Jste-li jako lékař, lékařka, zdravotník, součástí tohoto plánu, NEDĚLEJTE TO!!! Ať už Vám vyhrožují čímkoliv!!! Nejste sám, nejste sama!!!,“ hlásal Volný.

Podobných dezinformací však Volný sdílel více. Jednou například spojoval letadlo kroužící nad Brnem s šířením britské mutace koronaviru. Bývalý člen SPD dlouhodobě odmítá vládní restrikce, ve Sněmovně opakovaně odmítal nosit roušku. V Poslanecké sněmovně také vyvolal rvačku, za kterou mu byla udělena pokuta ve výši jednoho platu.

Zpět
Sdílet
Diskuse