Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 19:54
Čas čtení 0:24
Ondřej Jarůšek

Poslanec Volný má za rvačku ve Sněmovně zaplatit pokutu přes 90 tisíc korun

Poslanec Volný má za rvačku ve Sněmovně zaplatit pokutu přes 90 tisíc korun
Zdroj: Volný blok – Česká suverenita
POLITIKA LUBOMÍR VOLNÝ
Uložit Uložené

Volný s odvoláním nepochodil.

Nezařazený poslanec Lubomír Volný (dříve SPD) neuspěl s odvoláním proti pokutě, kterou má zaplatit kvůli fyzické potyčce z ledna tohoto roku, když se ve Sněmovně jednalo o prodloužení nouzového stavu.

Volný tehdy bez roušky napadl u pultíku předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD), během svého řádění také vyhrožoval „flákancem“. Rvačkou ve Sněmovně se zabývala i policie.

Doporučeno
Rvačka ve Sněmovně: Volný fyzicky napadl předsedajícího schůze Rvačka ve Sněmovně: Volný fyzicky napadl předsedajícího schůze 21. ledna 2021 17:09

Mandátový a imunitní výbor nakonec Volnému uložil pokutu ve výši jednoho měsíčního poslaneckého platu, tedy zhruba 90 800 korun. Proti tomu Volný podal odvolání, ale to poslanci dnes odmítli. 

Česká televize na Twitteru informovala, že Volný se pokoušel hájit tím, že mandátový a imunitní výbor není schopen věcně rozhodovat a jedná se jen o politický proces. 

Domů
Sdílet
Diskuse