Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2022 10:22
Čas čtení 0:51
Barbora Volfová

VIDEO: Tornáda v Německu zranila desítky lidí, města utrpěla těžké škody

VIDEO: Tornáda v Německu zranila desítky lidí, města utrpěla těžké škody
Zdroj: TASR/AP
NEWS EXTRÉMY POČASÍ NĚMECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tornáda za sebou zanechala zkázu a několik desítek zraněných.

Bouři v Německu podle meteorologů doprovázela minimálně tři tornáda. Prohnala se částmi západního Německa, zranila desítky lidí a způsobila těžké škody. Podle policie bylo v německém městě Paderborn zraněno až čtyřicet lidí, z toho deset vážně, informuje o tom Deutsche Welle. 

„Plechy a izolace byly odfouknuté kilometry daleko. Nespočet střech je odkrytých nebo poškozených. Mnoho stromů stále leží na zničených autech," popsala situaci v Paderbornu policie. Některé cesty a parky byly uzavřeny nebo neprůjezdné.

Doporučeno
FOTO: Až 50 stupňů ve stínu. Indii trápí extrémní teploty FOTO: Až 50 stupňů ve stínu. Indii trápí extrémní teploty 20. května 2022 12:00

V nedalekém městě Lippstadt bylo více než sto lidí dočasně uvězněno u místního venkovního bazénu poté, co spadlé stromy zablokovaly východ. „Celá oblast města utrpěla těžké škody," uvedl hasičský sbor.

Na Twitteru koluje řada videí, která zachycují extrémní bouřku s ničivým tornádem v Německu:

Podle Evropského experimentu pro předpověď bouří (ESTOFEX) byla velká část severního Německa kvůli páteční bouři na třetím stupni úrovně ohrožení (3 ze 3). Úroveň značí možnost silných až extrémně silných poryvů větru, velkého krupobití, tornád a silného deště, píše CNN.

Českou republikou se během pátečního večera přehnaly silné až extrémní bouřky, které zkomplikovaly dopravní situaci na železnicích a silnicích zejména na západě Čech.

Doporučeno
Česko během noci zasáhly extrémní bouřky, poškodily i stanové městečko pro uprchlíky v Praze Česko během noci zasáhly extrémní bouřky, poškodily i stanové městečko pro uprchlíky v Praze 21. května 2022 9:26
Domů
Sdílet
Diskuse