Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2022 12:00
Čas čtení 0:20
Radim Šlechta

FOTO: Až 50 stupňů ve stínu. Indii trápí extrémní teploty

FOTO: Až 50 stupňů ve stínu. Indii trápí extrémní teploty
Zdroj: TASR/AP
NEWS INDIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vlivem klimatické změny se v Indii extrémně zvyšují teploty.

Klimatická změna dopadá na Indii a Pákistán. Teploměry tam na některých místech ukazují 50 °C ve stínu. Vlivem těchto změn dochází v obou zemích k povodním, sesuvům půdy a dalším přírodním katastrofám, která si vyžadují lidská bydliště, nebo dokonce také životy. 

Vlivem vysokých teplot se také protrhlo ledovcové jezero v Pákistánu a v Indii jsou řeky 29 centimetrů nad bezpečným limitem. Vodní toky se v Indii vylily již na 17 místech. V několika státech si povodně a sesuvy půdy vyžádaly podle agentury TASR minimálně 8 obětí.

Lidé prohledávají čtvrť Dima Hasao ve státě Ásám, kde podle TASR zemřelo minimálně osm lidí.Lidé prohledávají čtvrť Dima Hasao ve státě Ásám, kde podle TASR zemřelo minimálně osm lidí.Žena s deštníkem v indickém městě Kohima ve státě Nágáland.V indickém městě Kohima ve státě Nágáland kráčejí lidé po ulicích s deštníky. Během povodní v tomto státě zemřelo podle agentury TASR nejméně 8 lidí.
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse