Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. května 2022 17:30
Čas čtení 4:24
Richard Balog

TAG Heuer, Hublot nebo Louis Vuitton. Které luxusní smart hodinky stojí za pozornost?

TAG Heuer, Hublot nebo Louis Vuitton. Které luxusní smart hodinky stojí za pozornost?
Zdroj: Hublot
MÓDA
Uložit Uložené

Doplníš svoji sbírku hodinek o inteligentní provedení z rukou švýcarských mistrů, nebo sáhneš po modelu z dílen známého módního domu?

Apple Watch jsou super a nabízejí skvělý poměr ceny a výkonu, ale má je každý. Stejně zajímavé jsou také modely s logem značky Garmin, ale v případě, že hledáš výjimečné smart hodinky, pokračuj ve čtení. 

Přední hráči na trhu s prémiovými hodinkami nebo luxusní módou postupně představují vlastní vizi o chytrých hodinkách. Výměnou za vyšší cenu získáš příslib invence, špičkové materiály, vzácnost a v neposlední řadě jistotu elitního jména na ciferníku.

Automatické modely jsou stále nejlepší volbou a investicí, ale pokud miluješ nové technologie v kombinaci s ověřenými postupy, zkus objevit atraktivní svět chytrých variant. Níže najdeš bližší pohled na nejzajímavější inteligentní hodinky z rukou švýcarských mistrů i na nádherné provedení s monogramem módního domu Louis Vuitton. 

Luxusní zboží většinou nemá lhůtu platnosti, ale v případě chytrých hodinek musíš počítat s příchodem nové generace, která nabídne lepší funkčnost či vyšší výkon. Jedná se o stejnou rovnici jako v případě mobilních telefonů nebo počítačů. Jejich nákup si tedy dobře promysli.

Doporučeno
Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun 1. května 2022 7:00

TAG Heuer Connected Calibre E4

Značka TAG Heuer je na trhu více než 160 let a patří mezi přední švýcarské výrobce hodinek, které obdivuje celý svět. Vedení firmy představilo model Connected Calibre E4 letos v březnu a jde o šestou generaci inteligentních hodinek s logem TAG Heuer na ciferníku. První model představili v roce 2015.

Mistři hodináři ve švýcarských dílnách zúročili při tvorbě návrhů všechny zkušenosti a výsledkem je esteticky i funkčně perfektní dílo, které nebudeš chtít sundat z ruky. Nezáleží na tom, jestli plánuješ jít do kanceláře, do posilovny nebo do baru s přáteli.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer)

Model Connected Calibre E4 je dostupný ve dvou velikostech s jedenácti rozličnými ciferníky, z nichž si vybere každý. Hodinky jsou vyzbrojeny ultraodolným safírovým sklem, tenkým keramickým tělem, HD rozlišením, ergonomickými kovovými tlačítky, množstvím řemínků a v neposlední řadě baterií, která má o 30 % vyšší kapacitu oproti svému předchůdci. 

Cena začíná na částce 45 900 korun za základní model a v závislosti na velikosti ciferníku a úpravě se může vyšplhat na 68 900 Kč.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer)


Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up 

Světu inteligentních hodinek podlehlo také vedení společnosti Louis Vuitton, jež má v portfoliu tento nádherný model. My jsme se zamilovali na první pohled, co ty? 

Tambour Horizon Light Up je podle tvůrců spojením umění a technologií. Operační systém těchto smart hodinek je vyroben na míru pro francouzský módní dům a poskytuje vysoce intuitivní ovládání na atraktivním digitálním displeji ze safírového skla.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Vzhled modelu Tambour není žádná novinka a dominantní je především vypouklý profil pouzdra, díky kterému získáš pocit nekonečné obrazovky. AMOLED dotykový displej má průměr tři centimetry a odolnost vůči vodě je do 30 metrů. Hodinky jsou plně kompatibilní s operačním systémem Android i iOS. 

Třešničkou na dortu je 24 LED světel nad hladkým okrajem pouzdra s monogramem, která vytvářejí fascinující světelnou show ve tmě vždy, když jsou hodinky aktivovány. Cena za jednotlivá provedení modelu Tambour Horizon Light Up se pohybuje od 70 900 korun v závislosti na zvolených materiálech. 

Vyzkoušet si je můžeš v prodejnách Louis Vuitton v Praze, Vídni nebo Budapešti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)


Hublot Big Bang E

Švýcarskou společnost Hublot považujeme za průkopníka ve světě luxusních automatických hodinek a pozitivně hodnotíme také zájem značky o nové technologie jako v případě inteligentního provedení modelu Big Bang. 

Smart varianta nejznámějšího tvaru od značky Hublot je dostupná v sedmi rozličných úpravách, z nichž nás nejvíce zaujal ikonický keramický model o průměru 42 milimetrů.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hublot (@hublot)

Smart hodinky Hublot Big Bang E jsou podle slov tvůrců spojením tradic a inovací, nejmodernějších materiálů a nejnovějších digitálních technologií. Pod pevným tělem a safírovým sklem se ukrývá operační systém od společnosti Google, který s sebou přináší Google Assistant, Google Play a spoustu dalších aplikací, díky nimž budeš mít přehled nejen o čase. Odolnost vůči vodě je do 30 metrů, respektive do tlaku 3 atmosfér. 

Tento moderní kousek je plný sofistikovanosti a pokročilých technologií, které dokonale zapadají do hodinářské tradice společnosti Hublot. Cena za keramické provedení modelu Big Bang E Connected je 140 000 korun.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hublot (@hublot)


Frederique Constant Gents Vitality

Náš předposlední výběr padl na značku Frederique Constant se sídlem v Ženevě, která není rozšířená podobně jako výše uvedení výrobci, ale stojí za pozornost. Hlavním zaměřením švýcarské značky jsou automatické modely se subtilním ocelovým tělem, ale mistři hodináři vstoupili i do světa chytrých hodinek a šlo o správný krok.

Důkazem jsou provedení modelu s názvem Gents Vitality, která jsou určena pro muže a okouzlí svou lehkostí a elegancí. Podle slov tvůrců jde o spojení toho nejlepšího z obou světů. Hodinky jsou plně kompatibilní s operačním systémem Android i iOS.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Frederique Constant (@frederiqueconstant)

Smart hodinky Frederique Constant Gents Vitality jsou dostupné od 23 290 Kč za základní model s koženým řemínkem. Ocelové provedení s modrým ciferníkem, který má průměr 42 milimetrů, stojí 25 890 Kč. Cena za tmavě šedou variantu s látkovým řemínkem činí 27 290 korun. Pokud bychom si měli vybrat jen jeden model, šlo by o poslední uvedený.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Frederique Constant (@frederiqueconstant)


Tissot T-Touch Connect Solar

Závěr článku si pro sebe získal model chytrých hodinek s názvem T-Touch Connect Solar od jedné z nejznámějších švýcarských značek, která nabízí skvělý poměr mezi cenou a výkonem svých produktů. 

Mistři hodináři v laboratoři značky Tissot vytvořili sofistikované dílo o váze 92 gramů, které využívá sluneční energii i baterii Renata ICR2430. Solární senzory jsou umístěny na ciferníku hodinek a zachycují světlo, které se ukládá do akumulátoru. Tato udržitelná technologie umožňuje společnosti Tissot vytvářet hodinky, které fungují několik měsíců bez potřeby dobíjení.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TISSOT (@tissot_official)

Vedení značky Tissot představilo první dotykové hodinky před dvaceti lety a inženýři dovedli technologii s názvem Tactile během posledních let k dokonalosti. Nabízí celou řadu funkcí včetně kompasu, výškoměru, počasí nebo budíku, a to vše bez řady tlačítek a složitých podnabídek. 

Tissot T-Touch Connect Solar nejsou klasické chytré hodinky, ale stojí za pozornost. Dostupné jsou v různých barevných provedeních s ocelovým i pryžovým řemínkem. Odolnost vůči vodě je do hloubky 100 metrů, respektive do výšky tlaku 10 atmosfér. Cena je zhruba 27 800 korun.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TISSOT (@tissot_official)

Pozornost a čestné uznání si zaslouží také modely inteligentních hodinek od značek Montblanc, Breitling nebo Ressence, jejichž cena ti vyrazí dech. 
Doporučeno
Toto jsou TOP trička na léto pro milovníky minimalismu, designérských kousků i streetwearu Toto jsou TOP trička na léto pro milovníky minimalismu, designérských kousků i streetwearu 21. května 2022 11:30
Domů
Sdílet
Diskuse