Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jedná se o specifickou formu partnerství.
27. května 2022 13:30
Čas čtení 3:50
Richard Balog

Siluety tenisek, které budou navždy v kurzu. Máš je ve sbírce?

Siluety tenisek, které budou navždy v kurzu. Máš je ve sbírce?
Zdroj: Adidas Originals
MÓDA
Uložit Uložené

Toto jsou modely, jejichž koupí nikdy neuděláš krok vedle a snadno je zkombinuješ na jakýkoli způsob. Některé i s oblekem.

Trh je prosycen spoustou tenisek, které produkují známé sportovní značky, ale také módní domy. Každý den jsou k dispozici nové siluety nebo speciální provedení a v případě, že nepracuješ v oděvním průmyslu, není reálné, abys zachytil všechny. 

Ideální volbou jsou nadčasové modely, které nosili naši rodiče i my a s největší pravděpodobností je budou nosit i naše děti. 

Ve spolupráci s online obchodem Footshop jsme vybrali siluety tenisek, které budou v kurzu navždy. Pokud zatím chybí ve tvé sbírce, popřemýšlej nad jejich koupí. Určitě neuděláš krok vedle.

V den publikování článku byla na produkty v online obchodu Footshop akce do výše 25 %. Ceny jsou uvedeny před slevou.
Doporučeno
Toto jsou TOP trička na léto pro milovníky minimalismu, designérských kousků i streetwearu Toto jsou TOP trička na léto pro milovníky minimalismu, designérských kousků i streetwearu 21. května 2022 11:30

Adidas Originals Stan Smith 

Stan Smith patřil mezi nejúspěšnější tenisty své generace i přesto, že nikdy nevyhrál Australian Open ani French Open. Rodák z Pasadeny zaznamenal velký úspěch i mimo tenisový okruh díky spolupráci se značkou Adidas Originals. 

Tenisky Adidas Originals Stan Smith jsou na trhu od roku 1973 a úspěšně zdolaly zkoušku časem. V současnosti jde o jeden z nejprodávanějších modelů, který je známý svým čistým designem s perforovanými třemi proužky a kontrastním panelem na patě.

Namísto tenisových kurtů jsou dnes jejich přirozeným prostředím ulice světových metropolí a v nabídce online obchodu Footshop je najdeš v různých barevných i materiálových úpravách.

Adidas Originals Stan Smith  2 499 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith W  2 499 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith W  2 499 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith  2 999 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith H  4 699 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop
Kompletní nabídka modelové řady Adidas Originals Stan Smith

Adidas Originals Superstar 

Kultovní tenisky, které pronikly do řady odlišných kultur a stále si zachovaly svoji jedinečnou tvář. Takto bychom ve stručnosti charakterizovali model Adidas Originals Superstar, který vedení sportovní značky uvedlo na trh v roce 1970. 

Vznikly jako PRO model basketbalové obuvi s nízkým střihem, aby následně formovaly hip-hopovou kulturu a dnes jsou součástí každodenních outfitů. Relevantní jsou více než 50 let a vše nasvědčuje tomu, že budou i v budoucnosti. 

Model Adidas Originals Superstar má status legendy a navzdory bohaté historii stále není nouze o nová a zajímavá provedení. Svou vizi o tomto teniskovém skvostu představili Nigo, Pharrell Williams, Big Sean, ale také značky jako A Bathing Ape®, Undefeated či módní dům Prada.

Adidas Originals Superstar  2 499 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar 82  2 999 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar 82  2 999 Kč

Footshop
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar  2 999 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar 82  4 699 Kč

Adidas Originals
Zdroj: Footshop
Kompletní nabídka modelové řady Adidas Originals Superstar

Converse Chuck Taylor All-Star

Bohatou historii má za sebou i další pár tenisek, který můžeš mít doma do 24 hodin díky online obchodu Footshop. Designéři ve službách společnosti Converse téměř nezměnili vzhled modelu Chuck Taylor od jeho uvedení na trh v roce 1917 a důvod je jednoduchý. 

Tenisky jsou oblíbené ve své původní podobě a značka Converse prodá miliony párů každý rok. Oproti provedením ze začátku 20. století mají tenisky pevnější, pružnější a pohodlnější podrážku, ale také ergonomicky tvarovanou stélku. Zárukou kvality jsou také pevné švy a fakt, že výrobce používá nejlepší obuvnická lepidla. 

Záleží jen na tobě, zda sáhneš po ikonickém vysokém provedení s bílým látkovým svrškem nebo čerstvých novinkách s plastovými panely a hrubými traktorovými podrážkami. Do výběru jsme zařadili také upravenou verzi původní siluety s názvem Chuck 70.

Converse Chuck 70 High  2 259 Kč

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck Taylor All-Star Lift Low W  2 399 Kč

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck Taylor All-Star Lift High W  2 399 Kč

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck 70 „Paint Splatter“  2 499 Kč

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck 70 High Utility  3 599 Kč

Converse
Zdroj: Footshop
Kompletní nabídka modelové řady Converse Chuck Taylor All-Star

 Nike Air Force 1 

Tenisky Nike Air Force 1 vytvořil Bruce Kolgore v roce 1982 a v současnosti jde o nejprodávanější model z portfolia společnosti Nike. Mimochodem, Kolgore dodnes pracuje ve strukturách značky. 

Původní název tenisek byl Nike Air Force a číslovku 1 získaly později. Určeny byly pro basketbalisty a šlo o první siluetu s technologií Air, která tlumila nárazy při dopadu na palubovku. Od té doby uplynulo množství času a z nenápadných bot se stala ikona, kterou vyrábějí ve třech modelech (low, mid & high). Každý rok se prodá zhruba 10—12 milionů kusů a na účet přinesou 800 milionů dolarů. 

Stejně jako u tenisek Adidas Originals Superstar, i Nike Air Force 1 upravili podle vlastních představ známí návrháři, včetně Riccarda Tisciho, Jamese Jebbia nebo Samuela Rosse.

Nike Air Force 1 '07  3 099 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 '07  3 099 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 '07 LX  3 299 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 Mid  3 799 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 '07 Mid SP x Stussy  4 259 Kč

Nike
Zdroj: Footshop
Kompletní nabídka modelové řady Nike Air Force 1

 Nike Air Max 

Nike Air Max jsou revoluční tenisky, které jsou s námi již více než 40 let a představují ideálního společníka pro sport i každodenní nošení. Dílo designéra Tinkera Hatfielda je známé díky výrazné „bublině“ s technologií Air a ihned po uvedení na trh způsobilo šílenství. 

Návrh modelu s pořadovým číslem 1 učinil z neznámého člena týmu uznávanou tvář, která dokáže vymyslet nové a neokoukané siluety. Hatfield následně představil varianty modelové řady Air Max s označením 90, 95, 96, 97 a 98, které odkazovaly na rok, kdy je společnost Nike uvedla do prodeje. 

Vedení značky si následně vzalo delší dovolenou a nové siluety AM začalo představovat až během posledních sezón. Světlo světa spatřily krásky s označením Air VaporMax, Air Max 270, Air Max 720 nebo Air Max 2090. Jedná se o novou éru modelové řady, kterou miluje celý svět.

Nike Air Max 96 II W  4 599 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 95 W  5 099 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 1 „AMD“ W 4 699 Kč

Nike
Zdroj: Footshop


Nike Air Max 97 NH 4 899 Kč

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air VaporMax 2021  5 949 Kč

Nike
Zdroj: Footshop
Kompletní nabídka modelové řady Nike Air Max
Doporučeno
Vybrali jsme nejzajímavější páry tenisek, které nerozpláčí tvoji peněženku Vybrali jsme nejzajímavější páry tenisek, které nerozpláčí tvoji peněženku 12. května 2022 10:00
Domů
Sdílet
Diskuse