Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2022 16:45
Čas čtení 0:30
Tereza Patočková

MS v hokeji 2022: Česko vyhrálo bronzovou medaili! USA jsme porazili 8:4

MS v hokeji 2022: Česko vyhrálo bronzovou medaili! USA jsme porazili 8:4
Zdroj: TASR/AP
SPORT MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Češi si z mistrovství světa odvezou bronzovou medaili.

Čeští hokejisté v utkání proti USA vybojovali první medaili z mistrovství světa po deseti letech. Čeští hokejisté nastoupili do boje o bronz se stejnou sestavou jako v semifinále a americký tým porazili 8:4. První dva góly střelili Američanům Černoch se Smejkalem, kteří snížili vedení USA. V poslední třetině padlo šest českých gólů, a to díky trefám Kämpfa, Červenky a Pastrňáka, kteří zápas senzačně otočili.

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Češi získali první medaili od bronzu v Helsinkách a Stockholmu v roce 2012. Od té doby všechny tři zápasy o třetí místo na MS prohráli. S Američany se český tým střetnul v pondělí v základní skupině a zvítězil 1:0. Poté Kanada vyřadila Česko v sobotním semifinále po jednoznačné výhře 6:1. 

Finále turnaje mezi obhájcem titulu Kanadou a domácím Finskem startuje večer v 19:20.

Hokej.
Hokej. Zdroj: TASR/AP
Zpět
Sdílet
Diskuse