Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2022 14:24
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

V pěti krajích Česka platí výstraha před vydatnými dešti

V pěti krajích Česka platí výstraha před vydatnými dešti
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydal vyhlášku před vydatnými dešti. Týká se Zlínského, Olomouckého, Moravskoslezského a části Jihomoravského a Pardubického kraje, a to od čtvrteční půlnoci.

Český hydrometeorologický úřad varuje pět krajů před vydatnými dešti. Pozor by si měli dávat obyvatelé Zlínského, Olomouckého, Moravskoslezského a části Jihomoravského a Pardubického kraje. Varování před nízkým stupněm nebezpečí platí od čtvrteční půlnoci. Český hydrometeorologický ústav zveřejnil výstrahu na svých stránkách.

Vydatné srážky a ojedinělé bouřky čekají část obyvatel pěti krajů v České republice. Meteorologové před jevy varují s platností od čtvrteční půlnoci. Výstraha by měla přestat platit s páteční půlnocí. Varování, které vstoupí v platnost, zatím nese pouze nízkou míru rizika, i přesto ale meteorologové upozorňují lidi, aby učinili bezpečnostní opatření.

S vydatnými dešti se může vyskytovat i zvýšené riziko odtoku vody z krajiny a průtoku přes komunikace. Řidiči se budou potýkat s nižší viditelností a vyšším rizikem aquaplaningu. „Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst,“ varují meteorologové.

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

V ostatních krajích bude s přestávkami pršet i na většině zbývajícího území. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C, odpoledne teploměry naměří 18–22 °C. Na západě bude teplota kolem 17 °C, na horách kolem 14 °C. Povane mírný severozápadní až západní vítr rychlostí 2–6 m/s, na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku slabý proměnlivý do rychlosti 4 m/s.

Domů
Sdílet
Diskuse