Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2022 15:30
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

Terramar, Tavascan a UrbanRebel jsou 3 zbrusu nové modely, které Cupra představila na velkolepé prezentaci

Terramar, Tavascan a UrbanRebel jsou 3 zbrusu nové modely, které Cupra představila na velkolepé prezentaci
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CUPRA
Uložit Uložené

Cupra představila tři nové modely aut.

Cupra nedaleko Barcelony na slavném okruhu Terramar slavnostně odhalila řadu novinek. Drtivá většina z nich je elektrická, protože i Cupra se chce stát čistě elektrickou automobilkou.

Doporučeno
Cupra Leon získává v rámci nové verze VZ Cup karbonové doplňky a špičková skořepinová sedadla Cupra Leon získává v rámci nové verze VZ Cup karbonové doplňky a špičková skořepinová sedadla 30. ledna 2022 7:24

Na rozměrném pódiu prezentace se na okamžik ukázaly modernizované modely Born, Leon, Formentor, jejichž společným znakem bude zejména nový světelný podpis. Cupra však ukázala také tři nové modely – Terramar, Tavascan a UrbanRebel. Terramar je SUV, které se v portfoliu zařadí mezi Atecu a Tarraco a má být poslední Cuprou se spalovacími motory. I ty ovšem budou mít plug-in hybridní pohon, který má zaručit čistě elektrický dojezd cca 100 km.

Cupra, UrbanRebel,
Zdroj: Cupra

Ve světlometech budou zobrazeny tři malé trojúhelníky. Ty uvidíme postupně na všech modelech. Terramar přijde na trh až v roce 2024. Stejně tak i Tavascan, tedy čistě elektrické SUV kupé, které je de facto převlečený Volkswagen ID.5. Má atraktivnější karoserii, která vystihuje sportovní temperament značky.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? 25. května 2021 14:30

Vzhledem k tomu, že se auta dostanou na trh až za dva roky, technické vybavení automobilka moc nespecifikuje. Více prozradila o elektromobilu UrbanRebel, který se má začít prodávat v roce 2025, pravděpodobně pod jiným jménem. Bude stát na platformě MEB, bude mít přední pohon a nejsilnější varianta má mít výkon až 166 kW/225 koní a 440 Nm.

Malý crossover má na délku jen o něco více než čtyři metry, bezrámové dveře, stylový exteriér a velmi futuristicky navržený kokpit s moderními prvky výbavy. Vyrábět jej budou ve španělském závodě ve městě Martorell.

Cupra, UrbanRebel,Cupra, UrbanRebel,Cupra, UrbanRebel,Cupra, UrbanRebel,
Zobrazit galerii
(22)
Domů
Sdílet
Diskuse