Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2022 12:30
Čas čtení 5:43
Daniel Mikolášik

Fouknutí do vaginy může ženu zabít a rychleji se opiješ přes konečník. Odborníci hodnotí 15 nejbizarnějších tvrzení o sexu

Fouknutí do vaginy může ženu zabít a rychleji se opiješ přes konečník. Odborníci hodnotí 15 nejbizarnějších tvrzení o sexu
Zdroj: Refresher/Eliška Kubů
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

S experty jsme se podívali na 15 nejčastějších bizarních tvrzení o sexu a pohlavních orgánech a zjišťovali jsme, která jsou pravdivá a která ne.

Rychlost zasouvání při souloži prý může ovlivnit pohlaví dítěte, káva před sexem údajně dokáže zintenzivnit orgasmus, a pokud muž příliš masturbuje, může prý přijít o všechny spermie. Mladých lidí jsme se ptali, jaké nejčastější a nejbizarnější mýty o sexu a pohlavních orgánech už slyšeli.

Do ankety na našem instagramovém profilu se zapojily stovky mladých čtenářů s mnoha více nebo méně zvrácenými tvrzeními. Vybrali jsme ta, která se u respondentů opakovala nejčastěji. Následně jsme zjišťovali, zda jsou pravdivá, částečně pravdivá nebo nejsou pravdivá vůbec.

Doporučeno
První prohlídka u urologa: bude to bolet, je potřeba se před vyšetřením oholit nebo vyprázdnit? Lékař vysvětluje, jak se připravit První prohlídka u urologa: bude to bolet, je potřeba se před vyšetřením oholit nebo vyprázdnit? Lékař vysvětluje, jak se připravit 18. března 2022 14:30

V článku jsme se spojili s odborníky z dané oblasti –⁠ s českou gynekoložkou Kamilou Žižkovou, známou i přes instagramový profil @moje_gynpor, a slovenským urologem Jánem Švihrou, vystupujícím na profilu @urolog_svihra. Ti nám daná vyjádření pomohli odborně zhodnotit a v případě, že šlo o mýty, je uvést na pravou míru.

Ačkoli některá tvrzení se mohou jevit extrémně přitažená za vlasy, o to více je třeba o nich mluvit a v případě, že jsou nepravdivá, je vyvrátit, protože mnozí mladí lidé jim stále věří.

Naopak, několik představ o sexu, penisech či vaginách, které na první poslech znějí přehnaně či až neuvěřitelně, nám odborníci zhodnotili jako pravdivé.

Chceš-li si přečíst více textů o sexualitě, sleduj tuto sekci. Rozebíráme vše od sexuální orientace přes sexuální preference a taktiky až po aktuální informace o tom, co víme o lidské sexualitě. Nechybí názory odborníků a pohled současné vědy. Více podobných článků můžeme dělat jen s tvojí podporou, proto se přidej do klubu Refresher+.

sex
Zdroj: Unsplash/Dainis Graveris/na voľné použitie

1. Když muž při sexu, při kterém se pár snaží o oplodnění, zasouvá penis rychleji, narodí se holčička. Pokud pomaleji, narodí se chlapeček.

Žižková: Lež. O pohlaví nerozhoduje rychlost zasouvání. Obecně platí, že pohlaví dítěte určuje spermie, která jako první pronikne do vajíčka. Ta buď obsahuje chromozom X (holčička) nebo Y (chlapeček). Stejně tak ani poloha nemá žádný vliv na pohlaví děťátka a neexistuje nic, jak bychom v domácích podmínkách dokázali ovlivnit pohlaví dítěte.

Švihra: Rychlost styku pochopitelně nemá vliv na otěhotnění. Důležité je, aby se zdravé spermie dostaly ke zdravému vajíčku. To, jaké pohlaví bude mít děťátko, je zatím stále hlavně věcí náhody.

2. Ženská vagina dokáže rychleji absorbovat alkohol do těla (pokud by žena namočila tampon do alkoholu, tak by se přes svůj pohlavní orgán, případně přes konečník, rychleji opila).

Žižková: Pravda. Obecně je vaginální i anální sliznice více prokrvená a mnohem lépe a rychleji absorbuje. Všechno, co se tam absorbuje, obchází játra. Každopádně to vřele nedoporučuji. Takovým alkoholovým tamponem si žena může narušit nejen mikroflóru v pochvě, ale také sliznici jako takovou. Jen si vzpomeňte, jak pálí v krku taková borovička.

sex
Zdroj: Pxhere.com/CC0 Public Domain

3. Čím má žena častěji sex, tím má roztaženější vaginu.

Žižková: Lež. Vagina má velmi dobrou schopnost se roztahovat a zpětně se stahovat. Podle studií dokonce nemají ani počty porodů vliv na její délku nebo šířku. Z praxe mohu říci, že při pohledu na vulvu nebo vaginu nejsme schopni jednoznačně říci, zda žena rodila a kolikrát nebo zda praktikuje extrémní sexuální praktiky.

Doporučeno
Vlhkost vagíny se během života mění, velikost trvale nezmění ani počet partnerů či porod. Vyvracíme mýty o ženském těle Vlhkost vagíny se během života mění, velikost trvale nezmění ani počet partnerů či porod. Vyvracíme mýty o ženském těle 20. února 2022 14:30

4. Káva před sexem dokáže zintenzivnit orgasmus.

Žižková: To, že má káva blahodárné účinky, to víme. Ale kouzelná také není. Kofein zvyšuje prokrvení (včetně penisu i vulvy) a toto intenzivnější prokrvení potenciálně může vést k intenzivnějšímu orgasmu. Kvalitní káva má významný psychostimulační účinek, takže by mohla nabudit i k lepšímu sexuálnímu prožitku.

Švihra: Nejsem androlog ani sexuolog, ale podle dostupných světových studií bych byl zatím s tímto tvrzením opatrný. Nedávná studie Shirai a kolektivu testovala na mužích nápoj, který také obsahoval kofein. Autoři zjistili, že nápoj pozitivně ovlivňoval erekci, libido i kvalitu styku. Jak už to ale bývá, jsou zapotřebí další výzkumy.

zlaté zrnko, káva
Zdroj: Refresher

5. Častá masturbace může ovlivnit růst mužského pohlavního orgánu, může vyčerpat všechny spermie nebo může muži způsobit chlupaté dlaně či úmrtí na dehydrataci.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116370 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Po jak dlouhé době masturbace by muž mohl zemřít na dehydrataci.
  • Co všechno dokáže změnit chuť mužského semene a ženského výtoku.
  • Zda se při sexu mohou zvětšit ženská prsa.
  • Zda může foukání do vaginy způsobit smrt.
  • Zda mají ženy tmavší barvy pleti o dva stupně teplejší pochvu než ženy světlé pleti.
  • Co by měly udělat ženy po sexu?
Domů
Sdílet
Diskuse