Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2022 v 10:10
Čas čtení 1:04
Ilona Hobzová

Cristiano Ronaldo nemusí platit odškodné za údajné znásilnění, soud žalobu zamítl

Cristiano Ronaldo nemusí platit odškodné za údajné znásilnění, soud žalobu zamítl
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill
NEWS CRISTIANO RONALDO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Hráče Manchesteru United obvinila ze znásilnění Američanka Kathryn Mayorga v roce 2018.

Soud v americkém Las Vegas zamítl žalobu Kathryn Mayorgy proti Cristianu Ronaldovi. Žena po slavném fotbalistovi chtěla odškodné ve výši dvaceti pěti milionů dolarů poté, co ji měl údajně v roce 2009 znásilnit. Soud smetl případ ze stolu i kvůli tomu, že právník žalobkyně opakovaně použil odcizené a důvěrné dokumenty.

Doporučeno
Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru 12. června 2022 v 7:09

Odcizení důvěrných dokumentů

Podle soudkyně Jennifer Dorsey použil právní zástupce žalobkyně Leslie Mark Stovall ukradené dokumenty, které podrobně popisovaly komunikaci Ronalda a jeho právníků. Dokumenty se objevily prostřednictvím Football Leaks, fotbalové verze WikiLeaks. Podle soudkyně jsou ale tyto dokumenty důvěrné, a tudíž je nelze použít jako důkazný materiál. Dorsey uvedla, že právník žalobkyně „záměrně vyhledal hacknutou a interní komunikaci Ronalda, aby z ní následně vytvořil tvrzení své klientky“.

Cristiano Ronaldo
Zdroj: TT via AP/Janerik Henriksson

Podle verdiktu soudkyně byla žaloba založena na odcizených a důvěrných dokumentech a Stovall tak pošpinil celý případ. Žalobu zamítla bez možnosti podat v budoucnu další, Mayorga má ale podle serveru Sporting News možnost obrátit se k obvodnímu odvolacímu soudu. 

Bývalá modelka a učitelka Kathryn Mayorga obvinila Ronalda z toho, že ji měl v roce 2009 znásilnit v hotelovém pokoji. Fotbalista ale uvedl, že s ním Mayorga měla styk dobrovolně. Žena se už v roce 2009 obrátila na policii, fotbalistovo jméno ale neuvedla a vyšetřování bylo pozastaveno. V srpnu 2010 jí zaplatili Ronaldovi právníci 375 000 dolarů za mlčenlivost.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 v 15:42

O osm let později ale Mayorga podala žalobu mimo jiné za ublížení na zdraví a emocionální újmu. Tvrdila také, že dohodu o mlčenlivosti porušila protistrana poté, co se zprávy o případu objevily v Evropě. Už v létě 2019 ale státní zastupitelství v Nevadě rozhodlo, že portugalský fotbalista stíhán nebude kvůli nedostatečným důkazům.

Domů
Sdílet
Diskuse