Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 13:30
Čas čtení 0:42
Martin Mičuda

Dacia mění svoji identitu. Nové je logo, stupně výbavy a masky všech modelů

Dacia mění svoji identitu. Nové je logo, stupně výbavy a masky všech modelů
Zdroj: Dacia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY DACIA
Uložit Uložené

S příchodem nového loga se sjednotí design masek všech modelů.

Rumunský výrobce zaznamenal v posledních letech obrovský úspěch. Více než rok po první zmínce o novém logu nyní oficiálně oznámil novou identitu.

Modernější logo, jehož podstatou jsou spojená písmena D a C, má symbolizovat větší propojení mezi automobilkou Dacia a zákazníkem (customer). Na nové logo navazuje pozměněná maska ​​chladiče, která sjednotila přední části všech modelů. Vzadu naopak zmizel znak a přibyl centrálně umístěný nápis Dacia v novém minimalistickém stylu, který je i na volantu. Do nabídky přibyly dva nové laky – šedý Dusty a zelený Dusty.

Dacia,
Zdroj: Dacia

S příchodem nové identity se automobilka zároveň snaží o větší přehlednost jednotlivých stupňů výbavy. Nejzákladnější výbava nese název Essential, poté následuje Expression a nejvyšší jsou Journey a Extreme, které jsou určeny k výletům do přírody. Model Duster má v rámci změny identity jinak tvarovanou palubní desku, která střídá předchozí kulaté výdechy ventilace za podlouhlé.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Modely Dacia s novou maskou a logem lze objednávat již nyní. Výrobce tvrdí, že Dacia bude první automobilka skupiny Renault Group, která plošně sníží maximální rychlost všech modelů na 180 km/h. Stane se tak od roku 2023.

Dacia, Dacia, Dacia, Dacia,
Zobrazit galerii
(13)
Domů
Sdílet
Diskuse