Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 15:57
Čas čtení 0:58
Ilona Hobzová

Žena z Hodonínska chtěla investovat do bitcoinu, přišla o skoro půl milionu korun

Žena z Hodonínska chtěla investovat do bitcoinu, přišla o skoro půl milionu korun
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS BITCOIN POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Policisté vyšetřují hned několik případů podvodů.

Jihomoravští policisté vyšetřují několik případů, během kterých lidé naletěli podvodníkům a přišli o peníze. Například pětašedesátiletá žena z Hodonínska poskytla specializovanému bankéři údaje ke svému účtu. Přišla tak o skoro půl milionu korun.

Série podobných případů

Žena měla z dřívějška zkušenosti z investování do kryptoměn, chtěla je ještě rozvinout. „Jenže ve spolupráci se specializovaným bankéřem nakonec udělala několik školáckých chyb. Nechala si totiž namluvit, že její dřívější účet je zablokovaný, a bankéři poskytla údaje k vytvoření nového účtu a sdělila i přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví. Ochotně také potvrzovala na jejím účtu probíhající transakce,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Své chyby si uvědomila až při telefonátu s bankou. Zjistila také, že jí z účtu zmizelo v několika platbách skoro půl milionu korun. O podobnou částku přišel i o rok mladší muž z Břeclavska, který doplatil především na svou důvěřivost. „V touze po zhodnocení naspořených prostředků si nechal do počítače nainstalovat software na jeho vzdálenou správu. Když si po půlroce zkontroloval stav svého konta, zjistil, že na něm chybí více než půl milionu korun,“ doplnil Malášek. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Třetí případ se týká třiašedesátiletého muže z Brna, který se rozhodl investovat do zlata. Podle policejního mluvčího si na internetu vyhledal vhodnou nabídku a začal elektronicky v němčině komunikovat se zástupcem obchodní firmy. Dohodli se na podmínkách obchodu a muž koupil téměř dvě stě gramů investičního zlata. Když muž podle dohody převedl skoro čtvrt milionu korun na účet obchodníka, ten přestal komunikovat. Až potom investor pochopil, že naletěl podvodníkovi.

Domů
Sdílet
Diskuse