Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. července 2022 15:01
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

Cristiano Ronaldo chce v létě opustit Manchester United

Cristiano Ronaldo chce v létě opustit Manchester United
Zdroj: Getty Images/Alex Pantling/Staff
SPORT CRISTIANO RONALDO FOTBAL
Uložit Uložené

Portugalský fotbalový reprezentant není spokojený s pozicí, ve které se United nachází. Sedmatřicetiletý útočník se chce postavit největším evropským výzvám, kterým v anglickém klubu příští rok čelit nebude.

Kariéra portugalské legendy na severu Anglie je nejistá. Útočník Cristiano Ronaldo se totiž vyjádřil v tom smyslu, že pokud by se naskytla výhodná příležitost z Manchesteru United v létě odejít, rád by to udělal. Není totiž spokojený se situací, ve které se klub nachází. Rád by totiž čelil těm největším evropským výzvám, informuje BBC Sport.

Doporučeno
Jak se otužovat v létě, snížit stres a zlepšit spánek? Biohacker Libor Mattuš říká, jak na to (Rozhovor) Jak se otužovat v létě, snížit stres a zlepšit spánek? Biohacker Libor Mattuš říká, jak na to (Rozhovor) 3. července 2022 11:30

Ronaldo se vrátil k rudým ďáblům, kde začínal s velkým fotbalem, před rokem, kdy ukončil své působení v Juventus Turín. Během třinácti sezón působil velkou část své kariéry také v dresu Realu Madrid, s nímž mimo jiné vyhrál Ligu mistrů i ligový titul.

Cristiano Ronaldo
Zdroj: Getty Images/Alex Pantling/Staff

To se mu ale minulý rok v United nepodařilo. Dlouhodobě se trápící megaklub, jenž prahne po velkém úspěchu, skončil v lize až na šestém místě, a kvalifikoval se tak pouze do Evropské ligy. Nejúspěšnějšímu střelci týmu, který byl ve svých sedmatřiceti letech také třetím nejúspěšnějším střelcem Premier League, se to ale nezamlouvá. Výsledek z minulé sezóny, možná podobně jako fanoušci, bere jako zklamání.

Návrat ke kořenům by proto rád zkrátil, přestože má ještě rok platnou sezónu s možností prodloužení o další rok. Pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy si myslí, že by na něj mohly čekat lukrativnější nabídky, přestože United stále respektuje. Rozhodujícím faktorem má být v tomto případě délka jeho kariéry, která se dost pravděpodobně chýlí ke konci.

Doporučeno
Atlet Zdeněk Koubek trhal rekordy jako Zdeňka Koubková. Po odhalení, že je mužem, o všechny přišel Atlet Zdeněk Koubek trhal rekordy jako Zdeňka Koubková. Po odhalení, že je mužem, o všechny přišel 27. června 2022 11:30

United o prodeji Ronalda nemluví

Nic však nenasvědčuje tomu, že by měl manchesterský velkoklub zájem cokoliv měnit, přestože by to novému trenéru týmu Eriku ten Hagovi s největší pravděpodobností rozvázalo ruce. Není tajemstvím, že se Ronaldo již několikrát dostal do křížku s obráncem Harrym Maguirem kvůli kapitánské pásce. Navíc herní systém, který chtěl uplatňovat dočasný trenér Ralf Rangnick, tedy vysoký pressing, Portugalec odmítal hrát.

Těžko tedy odhadovat, jak by Ronaldo do hry Erika ten Haga zapadl. Pravdou je také to, že je Ronaldo nejlépe placeným fotbalistou první anglické ligy, což by znamenalo, že by se při jeho odchodu výrazně uvolnil rozpočet a vznikly by nové možnosti. Prozatím se ale počítá s tím, že Ronaldo nastoupí do přípravy United v Thajsku a Austrálii.

Domů
Sdílet
Diskuse