Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 11:30
Čas čtení 3:46
Dominik Vetrák

RECENZE: 3. série The Boys

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

8dílná série superhrdinského seriálu The Boys skončila a opět to byla pořádná jízda.

Po fantastickém závěru druhé série The Boys jsme na pokračování čekali rok a půl. Třetí série superhrdinského seriálu The Boys představila nového nadpřirozeného člověka. Je jím Soldier Boy v podání herce Jensena Acklese.

Doporučeno
Thor: Láska jako hrom v potitulkové scéně odhalil, se kterým slavným bohem bude bojovat příště. Co překvapivého se ještě stalo? Thor: Láska jako hrom v potitulkové scéně odhalil, se kterým slavným bohem bude bojovat příště. Co překvapivého se ještě stalo? 8. července 2022 12:30

Soldier Boy a Homelander jsou úžasné postavy

Ackles se s rolí popasoval na jedničku a je skvělým přídavkem mezi postavy, jejichž počet se s každou další sérií o něco snižuje, protože často někdo umírá. Celkově by těch postav mohlo být víc, protože i Soldier Boy se stane důležitou součástí děje až ve druhé polovině nových epizod. Soldier Boye totiž Butcher vnímá jako tajnou zbraň proti Homelanderovi, který se s každou další epizodou ovládá stále méně. 

Homelander je stále styčným bodem celého seriálu, kolem něhož se točí v podstatě celý děj. Ve třetí sérii pátrá po svém synu Ryanovi, jehož charakterový vývoj nám nepřijde dostatečně dobře zobrazený a je jemně zkratkovitý. Samotný Homelander je ale pořád postava hodná hodnocení 10/10.

The Boys
Zdroj: Amazon prime Video

Nikdy nevíš, čeho je schopen, co udělá příště a zda mu úplně nepřepne a nezačne zabíjet lidi po tisících. Velkou zásluhu na zpracování této postavy má famózní herec Antony Starr, který by si za to, co v tomto seriálu neustále předvádí, zasloužil minimálně nominaci na cenu Emmy. 

Celá třetí série směřuje ke střetu mezi ním, Butcherem a Soldier Boyem. Tvůrci zajímavým způsobem provázali všechny tři postavy a díky tomu, že Butcher a Hughie začali brát dočasnou látku V, to už mezi nimi není jen o hádkách a dialozích. Butcher má podobné schopnosti jako Homelander, jsou ovšem jen dočasné a každému je jasné, že si vyberou svou daň. 

Herogasm byl jednou z nejlepších epizod seriálu, ale ne díky sexu

Každému divákovi je ale asi jasné, že s Butcherem to nemůže skončit jinak než tragicky, takže se mu vyplatilo získat schopnosti, kterými může způsobit Homelanderovi bolest. Jejich souboj z úžasné epizody Herogasm nás zanechal v napětí a netrpělivém očekávání vývoje dalších událostí. 

Tvůrci v epizodě zvané Herogasm zpracovali slavnou komiksovou sérii, která zachycuje superhrdiny během sexuálních orgií. V seriálu se však tato událost děla jen okrajově a místo toho se v ní tvůrci zaměřili na plynulé pokračování děje a úžasný souboj mezi několika postavami. Šlo o jednu z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, částí celého seriálu.

Domů
Sdílet
Diskuse