Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. července 2022 v 13:00
Čas čtení 0:48

ČHMÚ varuje před vysokými teplotami, ve středu má být až 36 °C

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před vysokými teplotami, ve středu má být až 36 °C
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal novou výstrahu.

Vysoký stupeň nebezpečí bude platit od úterního odpoledne pro Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a část Libereckého kraje. Pro zbytek republiky bude platit nízký stupeň nebezpečí. Kraji Vysočina se pak vlna veder tento den vyhne úplně. 

Ve středu, kdy mají teploměry atakovat až 36 °C, bude vysoký stupeň nebezpečí platit pro celé Česko vyjma Vysočiny, kde se očekává nízký stupeň. Vyplývá to z aktuální výstrahy ČHMÚ.

výstraha čhmú pocasi
Zdroj: ČHMÚ

Nejvyšší denní teploty očekává ČHMÚ ve středu, kdy se budou pohybovat mezi 32 až 36 °C, a ve čtvrtek, kdy se vyšplhají na 27 až 31 °C, na jihovýchodě až k 34 °C. 

Vysoké teploty představují podle meteorologů zátěž na lidský organismus, především kvůli nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučují zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami, a omezit fyzické aktivity v poledních a odpoledních hodinách. Hrozí také nebezpečí vzniku požárů, lidé by proto neměli rozdělávat oheň v přírodě, a zejména v lesích, vypalovat trávu či odhazovat cigaretové nedopalky na zem.


 
 

Domů
Sdílet
Diskuse