Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Patočková
19. července 2022 15:31
Čas čtení 0:34

V Praze je do neděle zakázáno rozdělávat oheň. Na rizikových místech se nesmí ani kouřit

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Praze je do neděle zakázáno rozdělávat oheň. Na rizikových místech se nesmí ani kouřit
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Za místo, kde je zvýšené nebezpečí, požáru se považuje les či lesní porost, a to až do padesátimetrové vzdálenosti od okraje. Dále také lesopark, park, zahrada.

Od úterý 19. července do neděle 24. července se na území Prahy nesmí rozdělávat oheň. 

Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, platí zákaz od úterý 19. července od 12:00 hodin do neděle 24. července do 16:30 na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Oznámil to magistrát na svých stránkách. 

Za takové místo se například považuje les či lesní porost, a to až do padesátimetrové vzdálenosti od okraje. Dále také lesopark, park, zahrada či další porosty umožňující vznik a šíření požáru. Jde ale také o sklady sena, slámy a jejich okolí do vzdálenosti 50 m od okraje. 

Magistrát upozorňuje, že kromě rozdělávání otevřeného ohně na volném prostranství jsou na místech zvýšeného nebezpečí zakázány i činnosti, jako jsou kouření či pouštění létajících lampionů. Nesmí se ale ani používat pyrotechnika nebo voda z nádrží na hašení k jiným účelům než k hašení požáru. 

Domů
Sdílet
Diskuse