Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
21. července 2022 19:13
Čas čtení 1:19

Moderátorky zlehčovaly meteorologické predikce a úmrtí kvůli vedrům. Virální video lidé přirovnávají k filmu Don't Look Up

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Moderátorky zlehčovaly meteorologické predikce a úmrtí kvůli vedrům. Virální video lidé přirovnávají k filmu Don't Look Up
Zdroj: Netflix

Meteorolog v televizi varoval před stovkami až tisíci úmrtími na následky vysokých veder. Moderátorky začaly jeho slova zlehčovat a žádat jej o odlehčenější predikce. Lidé situaci přirovnávají k filmu Don't Look Up.

Meteorolog John Hammond minulý týden připustil, že v Británii je krásné počasí, ale varoval moderátorky GB News, že teploty brzy stoupnou, což podle jeho předpovědi povede ke stovkám, dokonce tisícům obětí. Moderátorky začaly jeho slova ihned zlehčovat a žádat jej o odlehčenější predikce. Lidé na internetu celou situaci přirovnávají ke scéně z nedávného filmu od Netflixu K zemi hleď, kde se v hlavních rolích objevili Leonardo DiCaprio a Jeniffer Lawrence. Informoval o tom server Washington Post

„Grafy, které vidím před sebou, jsou děsivé. Všichni máme rádi hezké počasí, ale toto nebude hezké počasí,“ řekl Hammond během segmentu ze 14. července. „Bude to potenciálně smrtící počasí na několik dní. Bude to krátké, ale bude to brutální.“ Moderátorka Bev Turner ho přerušila. „Takže, Johne, chci, abychom se radovali z počasí a z každého – nevím, jestli se meteorologům něco stalo, že jste všichni tak trochu fatalisté a zvěstovatelé zkázy,“ řekla na slova o obětech veder.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Ukázky z téměř tříminutového segmentu na pravicové zpravodajské síti – někdy označované jako britské Fox News – se staly virálními. Do čtvrtečního rána jeden z nich nasbíral na Twitteru více než 18 milionů zhlédnutí. Video bylo sestříháno společně se scénou z filmu Don't Look Up, v níž astronomka v podání Jennifer Lawrence během rozhovoru křičí, že se na Zemi právě řítí obrovský meteorit, který zničí veškerý život, na což jí televizní moderátorka řekne, že se u nich snaží špatné zprávy odlehčit.

Hammondova předpověď brutálního horka se nakonec vyplnila. Od chvíle, kdy vystoupil ve zpravodajství GB News, se Spojené království a velká část Evropy skutečně vařily. V úterý Británie překonala svůj rekord v nejvyšší teplotě a tamní úřady označily vlnu veder za „národní stav nouze“.

Na velkém území Anglie včetně Londýna bylo poprvé v zemi vyhlášeno „červené“ varování, což znamená, že horko představuje nebezpečí i pro zdravé lidi, uvedla agentura Associated Press. Země na evropském kontinentu mezitím sužují lesní požáry.

Zpět
Sdílet
Diskuse