Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Smeták
25. července 2022 v 17:56
Čas čtení 1:10

Česká policie představila své ferrari. Poslouží k potírání ilegálních závodů

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Zabavené Ferrari F 142 – 458 Italia vyšlo policisty na úpravách na 300 tisíc korun. Jak sami uvádí, je to méně, než by stála nová Škoda Scala.

„Dříve sloužil pachatelům trestné činnosti, nyní bude chránit české silnice.“ Tak uvádí Policie ČR nový vůz, který bude sloužit jejím potřebám. Vozový park policistů se rozroste o Ferrari F 142 – 458 Italia. Policisté jej chtějí využívat proti silničním pirátům, ilegálním závodům nebo při pronásledování kradených aut či při dohledu v místech hlášených tuningových akcí. 

Do ferrari, které bylo zajištěno jako majetek pocházející z trestné činnosti, policisté kvůli přestavbě investovali 300 tisíc korun. „Právě díky výborné práci našich kriminalistů nás toto vozidlo stálo méně než pořízení např. nového vozu Škody Scala,“ uvádí.

„Vozidlo bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic. Jeho potenciál můžeme využít i při pronásledování odcizených vozidel, která přes naše území projíždějí do sousedních zemí. Škála úkolů, které vozidlo bude plnit, je skutečně široká,“ dodal ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý. Vozidlo bude využívat jen speciální oddělení dohledu s celorepublikovou působností. Řízeno bude jen speciálně vyškolenými policisty.

Stáří vozidla, nájezd kilometrů a technické informace

Název
: Ferrari F 142 – 458 Italia.
Rok výroby: 2011.
Najeto: cca 2 000 km.
Výkon: 416 kW.
Obsah: 4 497 ccm, V8.
Max. rychlost: 326 km/h

Nejde o ojedinělý případ zabavení drahého auta. Policie jen za loňský rok zabavila necelých 900 vozidel. Drtivá většina z nich je prodána a z výnosů je vynahrazena škoda způsobená pachatelem.

7. února 2024 v 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

„Jen za loňský rok jsme zajistili majetek v hodnotě necelých 7 miliard Kč a osobně jsem přesvědčen, že v budoucnu budeme podobně efektivní,“ uvedl k efektivitě policejní práce náměstek policejního prezidenta pro SKPV gen. Tomáš Kubík.

policie ferraripolicie ferraripolicie ferraripolicie ferrari
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse