Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
26. července 2022 9:47
Čas čtení 0:35

VIDEO: „PEKLO,“ popsali hasiči zásah v Českém Švýcarsku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: „PEKLO,“ popsali hasiči zásah v Českém Švýcarsku
Zdroj: SDH Velký Šenov

Požár se už rozšířil i na německou stranu.

Již v neděli ráno zachvátil národní park České Švýcarsko mohutný požár. Kouř je z ohniska cítit na kilometry daleko a hlásili jej lidé jak v Praze, tak například na severu Vysočiny nebo v Liberci, který je od místa vzdálen 130 kilometrů. ČHMÚ na svém twitterovém účtu informoval, že se tak děje v důsledku změny větru.

26. července 2022 7:50 Čas čtení 1:45 Kouř z požáru v Českém Švýcarsku se šíří přes celou republiku Kouř z požáru v Českém Švýcarsku se šíří přes celou republiku

Takto v národním parku zasahuje přes 150 hasičů. Na místě je i několik německých jednotek. Požár se ale už rozšířil i na německou stranu. Hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu. 


Ministerstvo vnitra ČR také varuje občany před cestami do oblasti. „Haste raději žízeň, ne zvědavost,“ vzkazuje na Twitteru lidem, kteří by si náročným zásahem chtěli krátit chvíle.


V oblasti navíc platí několik uzavírek a zákaz vjezdu do obce Hřensko. Uvádí to policie na svém webu.

Domů
Sdílet
Diskuse