Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. července 2022 16:52
Čas čtení 0:58

Počasí o víkendu: Čekají nás deště i bouřky, nadále platí výstraha před požáry

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Počasí o víkendu: Čekají nás deště i bouřky, nadále platí výstraha před požáry
Zdroj: Rawpixel/volně k užití

Shrnujeme předpověď počasí na tento víkend.

Pro většinu území České republiky platí výstraha před bouřkami a vydatnými dešti. V části území stále platí riziko požárů. Sužující vedra, která v posledních dnech a týdnech na území Česka panovala, o víkendu vystřídají menší teploty. Objeví se ale srážky.

Během pátečního odpoledne bude oblačno až zataženo, ojediněle přijdou přeháňky nebo bouřky. Později se v jihozápadní polovině Čech objeví přeháňky, bouřky budou ojediněle i silné. Teploty se budou pohybovat mezi 24 až 28 °C, na horách bude kolem 19 °C. Povane mírný jihovýchodní až východní vítr rychlostí 2–5 m/s, při bouřkách bude silnější.



V sobotu nás čeká oblačná až zatažená obloha a stejně jako dnes občasný déšť a ojediněle i bouřky. Srážky budou během dne zejména na severu a severovýchodě vydatnější. Večer od jihozápadu bude místy srážek i oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 18 až 22 °C, na jihovýchodě bude až 24 °C, na horách kolem 13 °C, v Beskydech kolem 17 °C. Povane slabý, během dne mírný severozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

27. července 2022 18:30 Čas čtení 6:06 Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor) Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor)

Podobně bude počasí vypadat i v neděli, na severovýchodě území bude zataženo s deštěm, zpočátku i trvalejším. Ráno budou ojediněle i mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na jihozápadě a západě místy až 10 °C. Rtutě teploměrů naměří přes den maximálně 23–27 °C, na severovýchodě kolem 21 °C. Povane mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, k večeru bude slábnout.

Domů
Sdílet
Diskuse