Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. srpna 2022 10:15
Čas čtení 0:52

Před H&M v Moskvě se tvoří dlouhé fronty. Řetězec vyprodává zásoby před definitivním odchodem z Ruska

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Před H&M v Moskvě se tvoří dlouhé fronty. Řetězec vyprodává zásoby před definitivním odchodem z Ruska
Zdroj: ČTK/AP/Dmitri Lovetsky

Ruská pobočka H&M vyprodává zbývající zásoby.

V moskevských nákupních centrech se tento týden před prodejnami švédského módního řetězce tvořily dlouhé fronty. H&M totiž vyprodává své zásoby předtím, než se z Ruska nadobro stáhne, uvádí server The Guardian.

„No, zavírají, proto tu stojíme. Jdu si koupit všechno, co tam je,“ řekla agentuře Reuters, na kterou The Guardian odkazuje, jedna ze zákaznic, Irina. Jiná nakupující, Jekatěrina, řekla: „Je to tak. Důvod, proč se to všechno děje, je bohužel hrozný. Všechno ostatní je bezvýznamné, třeba to, jak si poradíme bez H&M.“

Odchod z Ruska, jejich šestého největšího trhu, stojí společnost 2 miliardy švédských korun (téměř 5 miliard Kč) a týká se 6 000 zaměstnanců. „Po pečlivém zvážení považujeme za nemožné, abychom v současné situaci pokračovali v podnikání v Rusku. Jsme hluboce zarmouceni dopadem, který to bude mít na naše kolegy,“ uvedla minulý měsíc šéfka společnosti Helena Helmersson. Nyní firma hledá kupce pro svých 170 ruských obchodů a distribuční centrum.

Skupina H&M, která v Rusku působí od roku 2009, přerušila v březnu po invazi na Ukrajinu své aktivity v zemi. O čtyři měsíce později společnost podle The Moscow Times oznámila, že v Rusku končí natrvalo.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Společnost H&M potvrdila, že v obchodech v nákupních centrech se tvořily fronty, což bylo vidět na záběrech, které se objevily na Telegramu. Ruské prodejny plánuje nechat otevřené do doby, dokud nebude prodána většina zbývajících zásob.

Domů
Sdílet
Diskuse