Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
7. srpna 2022 v 20:02
Čas čtení 0:58

Top Gun: Maverick překonal Titanic. Je sedmým nejvýdělečnějším filmem historie

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Top Gun: Maverick překonal Titanic. Je sedmým nejvýdělečnějším filmem historie
Zdroj: Paramount Pictures

Populární film s Tomem Cruisem překonal ve výdělcích Titanic.

Pokračování legendárního Top Gunu, snímek Top Gun: Maverick, se stalo sedmým nejvýdělečnějším filmem všech dob, překonal dokonce i Titanic. Snímek, v němž se Tom Cruise po šestatřiceti letech vrátil do své slavné role, patří rovněž i mezi velmi dobře hodnocené filmy mezi diváky i kritiky.

Top Gun: Maverick je v kinech už jedenáct týdnů. K pátku zvládl vydělat 1,9 milionu dolarů a předpokládá se, že za víkend se dostane až na necelých 7 milionů. Dohromady již Maverickův příběh utržil na americkém trhu 662 milionů dolarů. Stal se tak sedmým nejvýdělečnějším filmem vůbec.

Překonal dokonce i slavný Titanic od Jamese Camerona. Doposud nejvýdělečnějším filmem ale stále zůstává Star Wars: Episode VII –⁠ The Force Awakens. I tento film ale Top Gun překonal při pohledu na udržení v pětici nejúspěšnějších filmů, ve které se Hvězdné války držely „pouze“ devět týdnů. K vítězství musí Top Gun: Maverick překonat ještě snímek E. T., který byl v top pětici filmů sedmadvacet týdnů.

Top Gun 2
Zdroj: Paramount Pictures

Top Gun: Maverick je momentálně zároveň nejvýdělečnějším filmem studia Paramount, které mimo jiné stojí i za zmíněným Titanicem. Je ale možné, že se velkolepý příběh lodi na své místo znovu vrátí po premiéře remasterované verze, na kterou se můžeme těšit již příští rok.

20. července 2024 v 14:00 Čas čtení 0:12 KVÍZ: Chalupáři, Hospoda, Vinnetou a další. Jak dobře znáš klasiku, která běží každé léto? KVÍZ: Chalupáři, Hospoda, Vinnetou a další. Jak dobře znáš klasiku, která běží každé léto?

Kromě toho, že se jedná o kasovní trhák, má Top Gun: Maverick i všeobecně vysoké hodnocení a jedná se o divácky oblíbený film, a to jak mezi fanoušky, tak i mezi kritiky. Na serveru Rotten Tomatoes má 96 %, na databázi IMDb má 8,6 bodu.

Domů
Sdílet
Diskuse