Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
9. srpna 2022 16:57
Čas čtení 0:52

VIDEO: U ruské vojenské základny na Krymu došlo k nejméně dvanácti explozím, jeden člověk zahynul (Aktualizováno)

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: U ruské vojenské základny na Krymu došlo k nejméně dvanácti explozím, jeden člověk zahynul (Aktualizováno)
Zdroj: Kommersant

Podle posledních zpráv zahynula jedna osoba.

Aktualizováno 18:12 –⁠ Několik očitých svědků ohlásilo v úterý exploze na západním pobřeží anektovaného Krymu blízko ruské vojenské základny Novofedorivka. Podle agentury Kommersant zasáhly exploze vojenské letiště a muniční sklady. Ruský gubernátor Sergej Aksjonov později odpoledne uvedl, že jedna osoba zahynula. 

Dvanáct explozí během jedné minuty

K výbuchům došlo podle agentury TASR okolo půl třetí středoevropského času v rozmezí jediné minuty. Bylo jich nejméně dvanáct a měly různou intenzitu. Tři z nich byly podle očitých svědků extrémně hlasité. Některé z nich zachytila videa, která nyní kolují po sociálních sítích. 

Na místo výbuchů se vydal ruský gubernátor Krymu Sergej Aksjonov. Uvedl, že okolnosti výbuchů se zatím prošetřují. „Zatím mohu potvrdit jen to, že v oblasti Novofedorivky došlo k několika výbuchům. Všechny žádám, aby počkali na oficiální závěr a nevytvářeli neověřené verze události,“ uvedl k vyšetřování jeden z poradců. Ruské ministerstvo obrany zdůraznilo, že výbuchy nezpůsobilo ostřelování. Ukrajinské úřady se k výbuchům nevyjádřily. 

Obyvatelé vesnice, která sousedí s letištěm, museli být evakuováni. Situace je podle Aksjonova pod kontrolou. 

Domů
Sdílet
Diskuse