Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
16. srpna 2022 14:14
Čas čtení 1:11

Teploty v týdnu dosáhnou 35 °C, v platnosti je několik výstrah

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Teploty v týdnu dosáhnou 35 °C, v platnosti je několik výstrah
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V Olomouckém, Jihomoravském, Zlínském a Moravskoslezském kraji platí v souvislosti se silnými bouřkami výstraha, a to až do dnešní půlnoci.

Léto nám stále ukazuje svoji sílu. V úterý se teploty budou pohybovat od 28 do 32 °C, avšak v několika krajích Česka se v průběhu odpoledne začnou vyskytovat silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav vydal v souvislosti s bouřkami výstrahu, která platí až do dnešní půlnoci. Nízký stupeň nebezpečí platí v Olomouckém, Jihomoravském, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

20. června 2023 13:00 Čas čtení 5:47 Horko a zvířata: Jak se ve vedrech postarat o domácího mazlíčka Horko a zvířata: Jak se ve vedrech postarat o domácího mazlíčka

V úterý bude jasno až polojasno, s teplotami od 28 do 32 °C. Na jižní Moravě však začne v průběhu dne přibývat oblačnosti a některé kraje zasáhnou silné bouřky. ČHMÚ vydal v souvislosti s bouřkami výstrahu, která platí v Olomouckém, Jihomoravském, Zlínském a Moravskoslezském kraji, a to až do dnešní půlnoci. 

„Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ varují meteorologové.

Ve středu se nad Evropou bude držet tlakové pole s teplým vzduchem. Teploty se budou pohybovat od 30 do 34 °C a k večeru začne přibývat oblačnosti. Na naše území se totiž začne přesouvat zvlněná studená fronta, která přinese vytoužené ochlazení. 

Ještě ve čtvrtek ráno bude polojasno až oblačno, s občasnými přeháňkami. Rtutě teploměrů budou ukazovat 31 až 35 °C, ale v odpoledních hodinách se do Česka přiženou bouřky, ojediněle i silné. 

V pátek a po celý víkend bude spíše deštivo, s teplotami od 21 do 26 °C. „O víkendu bude zataženo až oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky a na východě ojediněle i bouřky,“ hlásí meteorologové. 

Domů
Sdílet
Diskuse