Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. srpna 2022 19:20
Čas čtení 0:49

Vznikne desátý díl Saw. Do kin dorazí v roce 2023

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vznikne desátý díl Saw. Do kin dorazí v roce 2023
Zdroj: Lionsgate

Poslední film série měl premiéru v roce 2021.

V pondělí se potvrdilo, že série Saw bude pokračovat dalším, v pořadí už desátým celovečerním filmem. Režie se stejně jako u šestého a sedmého dílu ujme Kevin Greutert. Snímek vstoupí do kin 27. října 2023.

Nové a důmyslné pasti

První film Saw z režie Jamese Wana vznikl už v roce 2004, a přestože se od té doby natočilo dalších osm pokračování, zůstává nejlépe hodnoceným z celé série. Původně vznikala pokračování vždy rok po sobě. V roce 2010 ale přišla sedmiletá pauza a po ní snímek Jigsaw. V něm se tvůrci chtěli vydat jiným směrem, než který měly předchozí filmy. Jeho hodnocení ale bylo rozporuplné a následovala další pauza.

V roce 2021 vstoupil do kin snímek Spirála strachu: Saw pokračuje, který na původní děj také nenavazoval. Neobjevil se v něm ani původní zabiják v podání Tobina Bella. Hlavní hrdina jen napodoboval práci původního Jigsawa. Tržby byly nejhorší za celou éru série Saw, stejně tak hodnocení.

Tvůrci ale neúspěch posledního snímku přikládají zejména pandemii koronaviru. Diváci se v roce 2023 prý mohou těšit na nové, důmyslné pasti. Producenti Mark Burg a Oren Koules uvedli, že naslouchali přání fanoušků a fanynek, aby je potěšili. „Tvrdě pracujeme na filmu, kteří si zamilují nejen fanoušci série Saw, ale i fanoušci hororu jako takového,“ uvedli.

Domů
Sdílet
Diskuse