Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. srpna 2022 20:11
Čas čtení 0:41

Wall Street Journal: Německo otočilo, jaderné elektrárny nechá v provozu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Wall Street Journal: Německo otočilo, jaderné elektrárny nechá v provozu
Zdroj: TASR/DPA

Německo přitom chtělo poslední jadernou elektrárnu uzavřít v prosinci 2022.

Německo podle deníku Wall Street Journal (WSJ) neuzavře kvůli energetické krizi své poslední jaderné elektrárny. Západní soused Česka přitom tento krok plánoval na prosinec letošního roku. WSJ se odvolal na nejmenované německé vládní představitele. 

Přelomové rozhodnutí

„Reaktory budou bezpečné do 31. prosince a očividně zůstanou bezpečné i po 31. prosinci,“ cituje WSJ jeden ze svých zdrojů. O detailech se podle něj stále diskutuje, oficiální rozhodnutí ponechat v provozu jaderné elektrárny musí ještě schválit vláda i parlament. Případné uzavření jaderných reaktorů je totiž vyžadováno zákonem.

Zatímco v červnu německý kancléř Olaf Scholz odmítal, že by jaderné reaktory nadále fungovaly, minulý týden se nechal slyšet, že Německo tuto možnost stále zvažuje. Prodloužení provozu má podle něj smysl z důvodu klesajících toků plynu z Ruska a jeho možného nedostatku. Zachování jaderných bloků požadují také nejsilnější opoziční strany, Křesťanskodemokratická unie (CDU) a Křesťansko-sociální unie (CSU).

Domů
Sdílet
Diskuse