Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
20. srpna 2022 12:04
Čas čtení 1:24

Festival Mácháč 2022: Na průběh dohlíží policisté, našli už kokain, pervitin i 140 tablet extáze

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Festival Mácháč 2022: Na průběh dohlíží policisté, našli už kokain, pervitin i 140 tablet extáze
Zdroj: Policie České republiky

Kromě drogových deliktů se policisté zaměřili také na dohled nad silničním provozem.

V pátek začal na pláži Klůček v Doksech u Máchova jezera 20. ročník tanečního open air festivalu Mácháč 2022. Trvat bude do nedělních ranních hodin. Na jeho průběh stejně jako každý rok dohlíží policie. Jen za první den zdokumentovala 36 drogových deliktů. U jednoho muže našla kromě kokainu, pervitinu a marihuany také 140 tablet extáze. „Pokud ho soud uzná vinným z distribuce drog, může ho poslat až na 5 let do vězení,“uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podezření z distribuce drog

Drogové delikty kvalifikovali policisté ve většině případů jako přestupky. Pětkrát šlo o přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je podezříván čtyřicetiletý muž z Prahy, u kterého se našlo velké množství drog včetně 140 tablet drogy MDMA. 

„Těžko lze uvěřit tomu, že tuto zásobu potřeboval na víkend v Doksech jen pro sebe, a pokud ho soud uzná vinným z distribuce drog, může ho poslat až na 5 let do vězení. Trestní stíhání podezřelých v souvislosti s drogovými přečiny zahájíme až potom, co obdržíme výsledky laboratorních expertiz zajištěných drog,“ řekla mluvčí a doplnila, že mezi drogami převládá marihuana.

Řidič se zákazem řízení 

Policie hlídala také silniční provoz. Za volantem přistihla dva řidiče pod vlivem alkoholu, dva pod vlivem drog a jeden řidič testy na drogy a alkohol odmítl. Vše kvalifikovala jako přestupek. Ze všech kontrolovaných řidičů ovšem včera nejvíce pozornosti zaujal 35letý taxikář, kterého policisté zkontrolovali večer nedaleko centra v Doksech.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„Když si ho prověřili v evidencích, zjistili, že mu Okresní soud ve Zlíně loni v prosinci zakázal řídit všechna motorová vozidla na dva roky, a že tudíž nemá za volantem co dělat. Jeho zákazníci si proto museli vystoupit ještě před cílovou stanicí a on nás následoval na policejní služebnu. Svou jízdou se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ sdělila policejní mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse