Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. srpna 2022 17:21
Čas čtení 0:51

Počasí: V Praze platí povodňová pohotovost, déšť rozvodnil Botič. Problémy jsou i v dopravě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Počasí: V Praze platí povodňová pohotovost, déšť rozvodnil Botič. Problémy jsou i v dopravě
Zdroj: HZS hlavního města Prahy

Srážky by měly v následujících hodinách ustávat.

Srážky v sobotu zasáhly i Prahu. Říčka Botič je na 2. stupni povodňové aktivity, podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) může hladina stoupnout i na nejvyšší, třetí stupeň. Do sobotní 16. hodiny pražští hasiči evidovali více než padesát případů spojených s vydatným deštěm.

20. srpna 2022 12:55 Čas čtení 0:49 ČHMÚ varuje: Část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, může napadnout až 70 milimetrů srážek ČHMÚ varuje: Část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, může napadnout až 70 milimetrů srážek

Zaplavené podchody 

V Praze platí výstraha před povodňovým ohrožením do sobotních 19 hodin. Na stanici Praha-Libuš spadlo za posledních 5 hodin přes padesát milimetrů srážek. Ty by ale měly v následujících hodinách ustávat. 

„Do 16. hodiny evidujeme v Praze více než padesátku případů spojených s vydatným deštěm. Stále monitorujeme Botič. Čerpáme vodu ze zatopených sklepů a lagun,“informovali pražští hasiči. Kromě Botiče ale hrozí nebezpečí i u dalších menších toků metropole. 

„Čerpáme vodu v oblasti Vršovic a Nuslí, třeba z podchodu v ulici Ukrajinská nebo z garáží v ulici Sámova,“uvedli strážníci.

Zaplavený podchod ve Vršovicích omezil také vlakovou dopravu. Některé spoje v důsledku omezeného provozu ve stanici nestaví. Výstup a nástup cestujících není podle informací Českých drah bezpečný. 

Domů
Sdílet
Diskuse