Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. srpna 2022 16:31
Čas čtení 1:00

Policisté v Arkansasu surově bili zatčeného muže, jsou postaveni mimo službu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policisté v Arkansasu surově bili zatčeného muže, jsou postaveni mimo službu
Zdroj: Rawpixel/volně k užití

Jeden z policistů muže opakovaně bil pěstí, dokonce mu udeřil hlavou o chodník.

Tři policisté v americkém Arkansasu byli postaveni mimo službu poté, co sociální sítě zaplavilo video, na kterém surově bijí zatčeného muže. Muž podle vyjádření policie po zatčení kladl odpor a jednoho z policistů srazil k zemi. Lidé na sociálních sítích ale kritizují nepřiměřenou reakci policistů, jeden z nich zatčenému dokonce udeřil hlavou o chodník. 

Nepřiměřený zásah 

K zatčení sedmadvacetiletého Randalla Worcestera došlo v neděli poté, co vyhrožoval jednomu ze zaměstnanců večerky ve městě Mulberry. Policie uvedla, že když strážníci muže konfrontovali, srazil jednoho z nich k zemi a udeřil ho pěstí do hlavy. Policisté (dva z okresu Crawford, jeden z okresu Mulberry) ho následně zatkli. Způsob, jakým to učinili, ale vyvolal pobouření.

Zatímco dva z nich muže drží, třetí ho opakovaně bije pěstí do hlavy. V jednu chvíli dokonce jeho hlavou udeří o chodník. Muž se během bití snaží stočit do klubíčka, aby se ochránil. Video, které incident zachytilo, se začalo masově šířit internetem.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Trojice policistů byla okamžitě postavena mimo službu, dokud nebude případ prošetřen. „Všichni zaměstnanci se musí zodpovídat ze svých činů a já v této věci učiním příslušné kroky,“uvedl šerif okresu Crawford Jimmy Damante.

Worcester byl převezen do nemocnice k ošetření. Po propuštění byl obviněn mimo jiné z ublížení na zdraví, kladení odporu při zatčení a napadení. 

Domů
Sdílet
Diskuse