Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. srpna 2022 v 18:19
Čas čtení 0:46

Hasiči zasahovali u požáru hal v obci Záryby u Prahy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hasiči zasahovali u požáru hal v obci Záryby u Prahy
Zdroj: HZS Středočeského kraje

Škoda se odhaduje v desítkách milionů.

Hasiči Středočeského kraje zasahovali u požáru skladovacích hal v obci Záryby, Martinov u Prahy. Vyhlášen byl zvláštní stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo 115 hasičů. Škody se pohybují v desítkách milionů korun. Majetek v řádu milionů hasiči zachránili. O zásahu informoval hasičský sbor Středočeského kraje na sociálních sítích.

„Právě zasahujeme u požáru dvou skladovacích hal a lisovaného odpadu na volném prostranství v obci Záryby, Martinov. Byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Hasiči provádí požární obranu nedalekých stájí a evakuaci nádrží s naftou,“ uvedli hasiči. K požáru došlo v úterý krátce po dvacáté třetí hodině.

V průběhu noci snížili hasiči poplach na druhý stupeň a začali s rozebíráním odpadu a dohašováním. „Předběžná škoda byla majitelem vyčíslena na 60 milionů korun, uchránit se podařilo majetek v hodnotě 5 milionů korun,“ informují hasiči.

„Na místě zasahovalo celkem 115 hasičů. 22. srpna chvíli po dvacáté třetí hodině byl požár lokalizován a probíhala redukce sil a prostředků. V průběhu noci byl snížen poplachový stupeň postupně až na druhý. Nyní probíhá rozebírání odpadu a dohašování. Nyní zasahuje 12 jednotek,“ psali hasiči v úterý krátce po sedmé. Policisté se budou zabývat příčinou požáru.

Domů
Sdílet
Diskuse