Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
28. srpna 2022 14:54
Čas čtení 0:47

Djokoviče nepustí na US Open, protože není očkován. Je to špatný vtip, ale já bych se naočkovat nechal, reaguje jeho kolega

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Djokoviče nepustí na US Open, protože není očkován. Je to špatný vtip, ale já bych se naočkovat nechal, reaguje jeho kolega
Zdroj: TASR/AP

Djokovič se i nadále odmítá nechat naočkovat, a tak se nebude moci účastnit některých turnajů. Organizátoři si chtějí být na 100 % jisti, že turnaj neutrpí na kvalitě kvůli koronaviru.

Tenista Novak Djokovič přichází o možnost účastnit se prestižních turnajů, protože se odmítá nechat očkovat. Ještě na začátku sezóny vyvolal vlnu nenávisti i podpory kvůli Australian Open, nyní se totéž opakuje na US Open, kde nemůže hrát kvůli pravidlům ve Spojených státech.

Srbský šampion je jedním z mála ve skupině nejlepších tenistů planety, jenž otálí s očkováním proti koronaviru. Většina s tím neměla problém a chápe organizátory, kteří nechtějí riskovat komplikace v případě vážného šíření nákazy.

13. dubna 2022 7:00 Čas čtení 7:44 Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc

Rafael Nadal reagoval na neúčast odvěkého rivala slovy, že jde o smutnou záležitost. „Je to vždy smutné, když se nejlepší hráči nemohou zúčastnit,“ řekl Eurosportu. Americký tenista John McEnroe sice považuje situaci za špatný žert, Djokovičovi však doporučuje, aby se naočkovat nechal.

„Kdybych byl na jeho místě, očkovat bych se nechal. Ale možná proto on vyhrál 21 grandslamů a já jen 7, protože on se vždy řídí jen sám sebou,“ prohlásil McEnroe podle serveru Sportnet.

I Daniil Medveděv, který loni Djokoviče ve finále US Open porazil, tvrdí, že by byl rád, kdyby se mohl Srb zúčastnit. „Letos toho moc nehrál, ale stejně jsme viděli, že dokázal vyhrát Wimbledon. Je to velká škoda, ale taková jsou pravidla vstupu do USA. Rozumím tomu,“ řekla světová jednička.

Novak Djokovič
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
Domů
Sdílet
Diskuse