Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
30. srpna 2022 v 11:28
Čas čtení 1:28

Primark míří do Brna. Od září otevírá v obchodním centru Olympia

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Primark míří do Brna. Od září otevírá v obchodním centru Olympia
Zdroj: Unsplash/Paul Siewert/k volnému užití

Druhá pobočka oblíbeného irského maloobchodu s oblečením se otevře v brněnském obchodním centru Olympia 14. září.

Irský maloobchodní řetězec Primark se chystá otevřít již druhou pobočku v Česku. Jak uvádí tisková zpráva společnosti, stane se tak ve středu 14. září v 10 hodin dopoledne v obchodním centru Olympia, rok poté, co se otevřela pobočka v Praze na Václavském náměstí. Prodejna bude mít 3600 metrů čtverečních a vytvoří 190 pracovních míst.

17. června 2021 v 12:02 Čas čtení 1:24 Primark v Praze má otevřeno. Zákazníci ve frontě přes polovinu Václavského náměstí čekají i více než hodinu a půl (Fotoreportáž) Primark v Praze má otevřeno. Zákazníci ve frontě přes polovinu Václavského náměstí čekají i více než hodinu a půl (Fotoreportáž)

Jak probíhalo otevření pražské pobočky, jsme ukázali ve fotoreportáži. V obchodě, který je ještě o tisíc metrů čtverečních větší než brněnská pobočka, se tvořily řady, v nichž lidé museli čekat až hodinu a půl. Někteří z nich si dokonce přivstali, aby se mohli dostat dovnitř mezi prvními. 

Nová prodejna nabídne dámské, pánské, ale i dětské oblečení, které se snaží udržet mezi nejtrendovějšími. „Máme radost, že můžeme zákazníkům v Brně nabídnout proslulou
módu za dostupné ceny, jaké Primark nabízí. Přivítání zákazníků v Praze bylo skvělé a
vidíme, že si Primark a jeho produkty zamilovali. Těšíme se, až přivítáme zákazníky z
Moravy a rozrosteme náš Primark tým,“ uvedl k otevření obchodní ředitel společnosti Primark pro region střední a východní Evropy Maciej Podwojski.

Udržitelnost vs. fast fashion

Kromě toho obchod nabídne rozrůstající se řadu pod značkou Primark Cares, která má být

součástí změny s cílem učinit udržitelnou módu dostupnou pro všechny.

Od otevření obchodu si hodně slibuje i manažer obchodního centra Olympia Brno Jan Pazour. „Přidání obchodu Primark do našeho portfolia módních značek dává našim zákazníkům možnost nakupovat široký výběr sortimentu od oblečení přes kosmetické produkty až po domácí potřeby za dostupné ceny. Jsme rádi, že si tak oblíbený a významný mezinárodní prodejce vybral Brno a především naše obchodní centrum jako destinaci pro svou druhou prodejnu v České republice,“ uvedl.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Levné a dostupné oblečení v podobných řetězcích nicméně stále není úplně v pořádku. Řetězce ne vždy dodržují etické pracovní a obchodní podmínky. Primark, jak jsme již psali v článku, se však zapojuje do řady iniciativ, které se snaží také o snížení množství odpadu a spotřeby energie při výrobě. Dle společnosti hodnotící etiku firem to však stále není dost. Problematické je samotné vyrábění obrovských kvant oblečení, které mnohdy není nošeno dlouhodobě.

Primark otevřením v pořadí 406. pobočky na světě vytvoří 190 nových pracovních míst. Otevřeno bude mít od pondělí do pátku od 10:00 do 21:00, o víkendu včetně státních svátků od 9:00 do 21:00.

Domů
Sdílet
Diskuse