Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
31. srpna 2022 15:22
Čas čtení 0:53

Trumpovu sociální síť Truth Social odstranili z Google Play. Prý šířila hrozby a násilí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Trumpovu sociální síť Truth Social odstranili z Google Play. Prý šířila hrozby a násilí
Zdroj: TASR/AP/John Raoux

Podle kritiků má platforma Truth Social problém se šířením dezinformací, nenávistného obsahu a konspiračních teorií.

Sociální platformu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa odstranili ze služby Google Play. Podle společnosti Google porušuje Trumpova platforma Truth Social platná pravidla v oblasti šíření hrozeb a výzev k násilí, informovala ve středu stanice BBC a CNBC.


Odstranění aplikace Truth Social ze služby Google Play postihne uživatele mobilních telefonů se systémem Android, ale ne majitele zařízení od společnosti Apple.


Exprezident Trump označuje Truth Social za alternativu k sociálním sítím Facebook, Twitter a YouTube. Všechny tři společnosti mu zakázaly přístup na své platformy po útoku jeho stoupenců na washingtonský Kapitol ze 6. ledna 2021, který podle kritiků sám Trump podnítil.

27. srpna 2022 10:35 Čas čtení 0:37 Agenti FBI našli ve vile Donalda Trumpa 25 přísně tajných vládních dokumentů Agenti FBI našli ve vile Donalda Trumpa 25 přísně tajných vládních dokumentů

Google platformu dopředu varoval 

Trumpova sociální síť Truth Social byla v nabídce Google Play od února letošního roku, dostupná však byla jen pro uživatele v USA a Kanadě.


Samotný exprezident ji prezentoval jako platformu pro svobodné vyjadřování názorů, které běžné sociální sítě neumožňují. BBC však připomíná, že i Truth Social má mnoho pravidel upravujících charakter zveřejňovaných příspěvků.


Trumpovi spolupracovníci odsoudili odstranění platformy z Google Play jako svévolné a ničím nepodložené rozhodnutí společnosti, která má monopolní praktiky.


Google ale tvrdí, že předem upozornil platformu Truth Social na to, že na ní dochází k porušování platných pravidel. Zároveň jí navrhl způsoby, jak uvedené nesrovnalosti napravit, k čemuž však nakonec nedošlo.


Podle kritiků má platforma Truth Social problém se šířením dezinformací, nenávistného obsahu a konspiračních teorií.

Domů
Sdílet
Diskuse