Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
1. září 2022 21:44
Čas čtení 0:56

Policejní kamera zaznamenala americké policisty, kteří zastřelili neozbrojeného 20letého Afroameričana v posteli

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policejní kamera zaznamenala americké policisty, kteří zastřelili neozbrojeného 20letého Afroameričana v posteli
Zdroj: Columbus Police

Policista z ohijského Columbusu zastřelil dvacetiletého Donovana Lewise ve vlastní posteli. Zdálo se mu, že má v ruce zbraň.

Policie ve městě Columbus ve státě Ohio zastřelila dvacetiletého Afroameričana Donovana Lewise v jeho posteli. Byl neozbrojený. Střelbu vyšetřuje ohijský Úřad pro vyšetřování zločinů. Informuje o tom server CNN

Příslušník jednotky K9 Ricky Anderson zastřelil dvacetiletého Donovana Lewise v jeho domově kolem druhé hodiny ranní. Podle Rexe Elliotta, právního zástupce Lewisovy rodiny, neměl ke svým činům jakékoliv opodstatnění. Donovan nebyl ozbrojený a dbal policejních příkazů. Ke střelbě došlo o půl třetí ráno. Policisté měli před vstupem do bytu několik minut vyzývat lidi vevnitř, aby vyšli ven. 

Bezpečnostní složky přišly podle slov šéfky policie Elaine Bryant k Lewisovi domů se zatykačem za domácí násilí, napadení a neoprávněné zacházení se střelnou zbraní. Donovan měl být hledanou osobou. Na videu je vidět, jak policista Anderson Donovana zastřelil poté, co zahlédl „cosi“ v jeho rukou. Později se ukázalo, že šlo o elektronickou cigaretu. V domě nebyly nalezeny žádné zbraně. 

„Donovan nebyl ozbrojen a uposlechl policejních příkazů, aby vyšel ze svého pokoje, když ho policista Anderson chladnokrevně zastřelil,“ okomentoval situaci Elliott na tiskové konferenci. Pozůstalí na komentáře a dotazy odmítli odpovědět. Ricky Anderson byl dočasně propuštěn ze služby, dokud nebude záležitost prošetřena. 

15. května 2024 13:00 Čas čtení 8:02 Rapová válka Drake vs. Kendrick Lamar skončila, přinesla nevídanou hru slov, skryté dítě i krev. Kdo je vítězem? Rapová válka Drake vs. Kendrick Lamar skončila, přinesla nevídanou hru slov, skryté dítě i krev. Kdo je vítězem?

V letošním roce se nejedná o první případ smrti Afroameričana rukou policie. Na začátku července médii rezonoval případ Jaylanda Walkera, kterého policie trefila šedesáti střelami. Policisté po něm vystřelili celkem devadesátkrát. V květnu policie v Alabamě zadržela pastora Michaela Jenningse, když svým sousedům zaléval květiny. Podle něj bylo zatčení rasově motivované.

Domů
Sdílet
Diskuse