Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. září 2022 16:50
Čas čtení 0:52

MikeJePán byl odsouzen na dva roky do vězení. Proti rozsudku se odvolal

Kategorie:
News
Uložit Uložené
MikeJePán byl odsouzen na dva roky do vězení. Proti rozsudku se odvolal
Zdroj: Česká televize

Pětadvacetiletý youtuber může jít do vězení na dva roky kvůli vyhrožování starostovi města Velké Hamry na Jablonecku.

YouTuber MikeJePán, vlastním jménem Mikael Oganesjan, byl podle zjištění serveru Aktuálně.cz odsouzen k dvouletému trestu za mřížemi. Okresní soud v Jablonci nad Nisou mu podle informací serveru uložil trest odnětí svobody za vyhrožování starostovi Velkých Hamrů. Není to přitom jediná kauza, které Oganesjan čelí. Proti rozsudku z Jablonce nad Nisou se odvolal.

Pětadvacetiletý youtuber Mike Oganesjan se proslavil především tvorbou videí, v nichž se snažil přistihnout policisty a strážníky při porušení zákona. Podle serveru Aktuálně měl vyhrožovat starostovi města Velké Hamry na Jablonecku Jaroslavu Najmanovi. Od toho si nejprve vyžádal rozhovor v souvislosti s jeho údajnými kauzami černých staveb a dodávek tepla. Později měl v mailu starostovi vyhrožovat a policii doporučit, aby využila příležitosti a „střelila jej do hlavy“.

Incident ve Velkých Hamrech není přitom jediný případ, kterému youtuber čelí. Krajský soud v Ostravě bude projednávat obžalobu za pomluvu, kdy měl Oganesjan říct o jednom úředníkovi, že má dokumenty dokazující jeho příslušnost k StB. Obvodní soud pro Prahu 6 se bude zabývat také případem vydírání.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Poslední zmíněný soud bude projednávat případ poté, co padne rozhodnutí ve věci dvou předchozích kauz. Pražský soud posléze vynese souhrnný rozsudek. V kauze vyhrožování starostovi Najmanovi uložil jablonecký okresní soud youtuberovi dva roky vězení. Podle zjištění serveru Aktuálně.cz se bude případem po odvolání zabývat Krajský soud v Ústí nad Labem, konkrétně jeho pobočka v Liberci.

Domů
Sdílet
Diskuse